Anasayfa
Ara Bul
26 Temmuz 2021, 15:20
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212-214-215-216-217 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212-213-214-215-216-217 Cevapları MEB Yayınları Tüm Dünya Oyunda

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sevdiğiniz oyunlar nelerdir?

Cevap : Çocukluğumdan beri bir çok oyun oynuyorum. Kendi başıma veya arkadaşlarımla oynadığım bir sürü oyun var. Bu oyunlar arasında en çok sevdiğim oyunlar Körebe,  ebelemece, Mendil kapmaca ve Evcilik oyunu.

2. Okulda hangi oyunları oynarsınız?

Cevap : Okulda Teneffüs olduğu zaman arkadaşlarımla bir çok oyun oynarım. Arkadaşlarımla İp Atlamaca, Futbol ve ebelemece oynarım.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap

grup:  Birden fazla kişinin bir araya gelerek oluşturduğu bir topluluk.
popüler: Herkes tarafından bilinen, konuşulan ve saygı görülen kimse.
oyuk: Bir obje veya maddenin delinmiş haline denir.

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Kueymada, ülkemizde oynanan hangi oyuna benzemektedir?
Cevap: Kueymada oyunu ülkemizde de sıkça oynana Yakan Top oyununa benzemektedir.

2) Hangi oyun Güney Afrika’da satrancın atası sayılır?
Cevap: Güney Afrika’da Mangala oyunu  Satrancın atası olarak kabul edilir.

3) Ülkemizde de oynanan beştaş oyununun Kore’deki ismi nedir?
Cevap:  Hepimizin oynamış olduğu beş taş oyunun Kore’deki adı “Gonggi” dir

4) İnek üstünden atlamaca oyunu ülkemizde oynanan hangi oyuna benzemektedir?
Cevap:  : Genelde erkeklerin oynadığı bindir bin oyunu ile benzemektedir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Bilgisayar oyunları ile ilgili terimlerin yabancı dildeki karşılıkları ile Türkçeleri verilmiştir. Bu terimlerin Türkçe karşılıklarının nasıl ortaya çıktığını arkadaşlarınızla tartışınız.

Cevap : Bir çok oyun yabancı ülkeler tarafından üretildiği için oyun için kullanılan terimler de yabancıdır. Ülkemizde ise bu terimlerin karşılığı olan kelimeler seçilmiştir.

4. ETKİNLİK

Tabloyu inceleyerek soruları cevaplayınız.

Cevap :

Sevilen OyunlarSeven Kişi Sayısı
Saklambaç8
Körebe5
Köşe Kapmaca7
İp Atlama6

1) En fazla hangi oyun sevilmektedir?
Cevap: Bu oyunlar arasında en çok sevilen Saklambaç Oyunudur.

2) En az sevilen oyunu kaç kişi sevmektedir?
Cevap: En az sevilen oyun körebedir. Körebe oyununu seven kişi sayısı 5’tir.

3) Saklambaç sevenler, ip atlamayı sevenlerden kaç kişi fazladır?
Cevap: Saklambaç sevenler, ip atlamayı sevenlerden 2 kişi daha fazladır.

.4) Sınıfta kaç kişi vardır?
Cevap: 8+7+6+5 = 26 eder. Yani sınıfta araştırmaya katılan 26 kişi vardır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Büyük harflerin kullanımı ile ilgili yapılan hataları düzelterek cümleleri yeniden yazınız.

Cevaplar :

ali’nin ablası izmir’e gidecekmiş.
Doğrusu: Ali’nin ablası İzmir’e gidecekmiş.

Atatürk mahallesi gül sokak’ta oturuyoruz.
Doğrusu: Atatürk Mahallesi Gül Sokak’ta oturuyoruz.

Bugün millî eğitim bakanlığı açıklama yapacak.
Doğrusu: Bugün Millî Eğitim Bakanlığı açıklama yapacak.

tbmm bugün toplanıyor.
Doğrusu: TBMM bugün toplanıyor.

6. ETKİNLİK

Şimdi sıra sizde çocuklar! 3-4 kişilik gruplar oluşturarak bir çocuk oyunu tasarlayınız. Bu oyunun nasıl oynanacağını ve kurallarını yazınız.

Cevap :

Oyunun adı:  Ateşli Rakam
Oyuncu sayısı:  4
Oyunun kuralları:  1 den 13 kadar küçük kağıtlara sayılar yazılır. Her sayıdan 2 şer tane aynı renkten vardır.  Mavi, Sarı, Kırmızı ve Siyah olmak üzere 4 renk vardır.  5 rakamından siyah renkte  2 tane vardır kısacası. Karıştırılan kağıtlar dağıtılır herkese 21 tane gelecek şekilde. Ellerinde ki rakamlarla aritmetik sayılar oluşturmaya çalışılmalıdır. Ellerinde ki rakamların toplamı 95 i geçince rakamlar önlere serilmelidir.  Ellerinde kağıt kalmayana kadar aritmetik kurala göre rakamlar yere serilir ve oyun ellerinde rakam kalmayan kişi tarafından kazanılır.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.