Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:33 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232-233 Cevapları MEB Yayınları

Çocuk Dünyası 7.Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

7. Tema: Çocuk Dünyası: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232-233 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1) Çocuklar hangi yiyeceği sever?
Cevap: Çocuklar en çok içinde şeker olan yiyecekleri severler.

2) Şekerle ilgili araştırma nerede yapılmıştır?
Cevap: Şekerle ilgili araştırma ABD ‘de yapılmıştır.

3) Şeker nasıl bir besin maddesidir?
Cevap: Şeker yiyen kişi enerji sahibi olur, ağızda tatlı bir his bırakır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 205-207-208-209. Cevapları Gizem Yayıncılık

4) Araştırmacılara göre çocuklar neden şekerli yiyecekleri çok seviyor?
Cevap: Şeker çocukların ağzında tatlı ve güzel bir his bıraktığı için çocuklar şekeri çok sever.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları MEB Yayınları

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tırnak (” “) işareti yanlış kullanılmıştır?
A) “Yarın görüşürüz.” dedi.
B) Babam “Geçmiş olsun.” dedi.
C) “Sen” de gel dedi.
Cevap: C


6) 14 ( ) 30 ( ) da gelecek misin ( )
Yukarıdaki cümlede boşlukların içine hangi noktalama işaretleri kullanılmalıdır?
A) ( . ) , ( . ) , ( ? ) B) ( . ) , ( ‘ ) , ( ? ) C) ( . ) , ( : ) , ( ? )
Cevap: B


7) Verilen eş ve zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.
Cevap:

eş ve zıt anlamlı kelimeleri eşleştirme


8) Boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.
Cevap:

Ders zili çaldı (.) Hepimiz sessizce yerlerimize oturduk (.) Öğretmen sınıfa girdi (.) Şunları söyledi (:)
(—) Ödevlerinizi inceledim (,) verdiğim ödevleri en iyi Yusuf yapmış (.) En zor matematik problemlerini doğru olarak çözmüş (,) aferin sana Yusuf (!) Ayağa kalk bakalım (.)

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 71-74-75-76. Cevapları Gizem Yayıncılık

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.