Anasayfa Kitap Cevapları
23 Mayıs 2022, 0:12 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243-244-245-246-247-248 Cevapları MEB Yayınları

19 Mayıs Metni Etkinlik Cevapları

8. Tema: Sağlık ve Spor: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243-244-245-246-247-248 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a niçin çıkmıştır?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk Ülkemizi Düşmanlardan kurtarmak için 19 Mayıs 1919 yılında İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile Samsun’a gitmiştir. Bunun ana nedeni Anadolu’da ki halkı örgütlemek, vatan millet ve bayrak için bir çatı altında toplamaktır. Buradan Anadolu’nun bir çok farklı kentine giderek milli kararlar alarak halkı bir araya getirmiştir.

2. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı okulunuzda ve çevrenizde nasıl kutlanır?
Cevap: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda ve sokaklarda coşku ile kutlanır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-73. Cevapları MEB Yayınları

Ufuk: Gök yüzü ile yer yüzünün kesiştiği noktaya verilen isim.

Kahraman: Bir savaş veya olayda karar ve hareketleri ile ön plana çıkan kişiye verilen isim.

Volkan: Yer altından çıkan lavların yer yüzüne ulaştığı noktaya verilen isim.


2. ETKİNLİK

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) 19 Mayıs’ta hangi bayram vardır?
Cevap: 119 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vardır.

2) Yeni bir güneş nerede doğar?
Cevap: Samsun Şehrinin ufkundan doğar.

3) Karanlığa gömülmüş vatana nur olan o kişi kimdir?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’tür.

4) Yurdu kurtaran kahraman o kişi neye benzetilmiştir?
Cevap: Yurdu kurtaran kahraman Yaman volkana benzetilmiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin Konusu: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı.

Şiirin Ana Duygusu: Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmasını ele alır.


4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:

1) 19 Mayısın Anısı
2) Atatürk ve Milli Mücadele


5. ETKİNLİK

Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim.” sözü hakkındaki düşüncelerinizi anlatınız.
Cevap: Sporcu kişi her zaman aklını kullanan, pratik kararlar alan, çevik olan kişidir. Sporcuda olması gereken en önemli kişilik özelliği ise ahlaklı olmasıdır. Her türlü başarıyı veya yenilgiyi hakkı ile alan kişidir. Atatürk’ün bu sözü her sporcunun örnek alması gerekmektedir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 66-67-68-69. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin zıt anlamlılarını bularak bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap:

zıt anlamlı bulmaca


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Görsellerde verilen olayların oluş sırasına göre bir hikaye yazınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları MEB Yayınları
Cevap: Ahmet yağmurlu bir gün odasından dışarı izlerken kendisini bir dalgıç olarak hayal eder. Denizlerde balıklar ile süzülmesinin ne kadar güzel olacağını hayal ediyordu. Bir dalgıç’ın ona denizin altında nasıl davranması gerektiğini anlattığını ve onunla denizlere açıldığını düşündü. Ondan ne kadar çok şey öğrene bileceğini hayal etti. Onunla beraber uzak denizlere giderek bir çok canlı ile beraber yaşamayı istedi.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” konulu iki kıtalık bir şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazıp görsellerle süsleyiniz.
Cevap:
19 Mayıs

Bandırma ile gitti kurtuluşa
Tek bir amacı vardı hayatta
Türk’e Huzur, düşmana korku vermek.

Komutan oldu askere
Herkesi getirdi dize.
Türk,e Huzur, Düşmana korku verdi.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.