Anasayfa Kitap Cevapları
3 Ocak 2022, 11:41 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-52-54-55-56-57-58 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-52-54-55-56-57-58 Cevapları MEB Yayınları konumuzda Kurtuluş savaşı kahramanlarından Şahin Bey’in yaptıkları ve başarılarının ülkemiz için ne kadar önemli olduğu anlatılmaktadır. Şahin Bey’in Antep ve çevresinde Fransız sömürgeci askerlerine karşı az sayıda yerli halk ile direnerek vatanını sonuna kadar savunması ile ilgili çeşitli sorular ve cevapları bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz tarafından özenle cevaplanan ve hazırlanan bu konumuz Ülkemizin ne zorluklar içerisinde kurtarıldığı hakkında bizlere bir çok bilgi vermektedir. Şahin Bey ve etrafındaki kahraman Türk halkının başarı öyküsü hakkında  öğrendiğimiz bu önemli konuyu beraber cevaplayalım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-52-53-54-55-56-57-58 Cevapları MEB Yayınları Şahin Bey

1. Tema Birey ve Toplum: Şahin Bey Metni Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından bildiklerinizi söyleyiniz.
Cevap : Kurtuluş savaşında ön plana çıkmış olan bir çok kahraman vardır. Bunlar Nene Hatun, Mustafa Kemal, Seyit Onbaşı gibi kahramanlardır.

Soru: 2. Kurtuluş Savaşı döneminde halkımız, ordumuza hangi yardımlarda bulunmuştur?
Cevap : Halkımız gencinden yaşlısına ordumuza destek olmak için seferber olmuştur. Erkekler cephede savaşırken kadınlar revirlerde ve arkalarda her türlü yardımı ve desteği vermişlerdir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Soru: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

KARAKOL : İçinde güvenlik güçlerinin bulunduğu devlet bünyesinde çalışan kişilerin olduğu bina.
MÜFREZE : Acil durumlarda oluşturulan askeri silahlı birlik.
SÜNGÜ : Eski silahların ucunda bulunan bıçak.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

Soru: 1. İngilizler işgal ettikleri hangi şehirleri Fransızlara devretmiştir?
Cevap : İngilizler, Antep, Maraş, Urfa ve Kilisi Fransızlara devretmiştir.

Soru: 2. Antep halkının sabrını hangi olay taşırmıştır?
Cevap : Türk bayrağının indirilmesi olayı taşırmıştır.

Soru: 3. Şahin Bey kimdir?
Cevap : Vatanı için Antep ve çevresinde insanlara milli mücadele ruhunu aşılayan kahraman bir insandır.

Soru: 4. Şahin Bey hangi olaydan sonra halk arasında efsane haline gelmiştir?
Cevap : 20 kişilik müfreze ile Kilis-Antep yolunu kapatmış ve tek bir Fransız Askerini yoldan geçirmemiştir.

Soru: 5. Şahin Bey, cephanesi bitince ne yapmıştır?
Cevap : Silahının ucunda bulunan süngüsünü açarak düşmanların arasına dalarak şehit olmuştur.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Soru: Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Metnin konusu: Şahin beyin Toprakları ve vatanı için yapmış olduğu fedakarlıkları.

Metnin ana fikri: Vatan aşkı ve sevgisi.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Soru: Çevrenizdeki sorunlar karşısında sorumluluk alıp çözüm üretmek niçin önemlidir?
Cevap : Dünyamızın daha yaşanılır bir yer olması içim bu tür hareketler sergilemek çok önemlidir. Hayatta her zaman çözüm odaklı bir düşünce tarzına sahip olmalıyız. Olumlu düşüncelerle çözümler aramalı ve hayatı pozitif kılmalıyız.


6. ETKİNLİK

Soru: Soruların cevaplarını tablodan bulunuz. Doğru cevabın yanındaki harfi kutucuklara yazarak şifreyi çözünüz

1. Yürek kavramının eş anlamlısı kalp’tir
2. İlk kavramının zıt anlamlısı son’dur.
3. Akıl kavramının eş anlamlısı us’tur.
4. Barış kavramının eş anlamlısı sulh’tür.
5. Cesur kavramının zıt anlamlısı korkak’tır.
6. Dil kelimesinin eş anlamlısı lisan’dır.
7. Akşam kavramının zıt anlamlısı sabah’tır.
8. Temiz kelimesinin zıt anlamlısı kirli’dir.
9. Hatıra kavramının eş anlamlısı anı’dır.
10.Taze kavramının zıt anlamlısı bayat’tır.

Anahtar Kelime: CUMHURİYET


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Soru: Resimle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikâye yazınız.
Cevap: Görselde yer alan kadın cepheye o savaş ortamının içinde mermi taşımaktadır. Kahraman Türk ordusuna destek veren Kahraman Türk kadınlarına ne kadar teşekkür etsek azdır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Soru: Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap: Bu sayfa içerisinde yer alan domates, biber, patlıcan, soğan, patates, ıspanak, pırasa, salatalık, kereviz, enginar, lahana ve kabak kelimelerini özenli ve okunabilecek şekilde yazmanız gerekmektedir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-52-54-55-56-57-58 Cevapları MEB Yayınları etkinliğinde bulunan ve fark ettiğiniz yanlışları, görüş ve düşüncelerinizi yorum kısmından bizlere belirtiniz.

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.