Anasayfa Kitap Cevapları
11 Kasım 2022, 17:42 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54-56-57-58. Cevapları Gizem Yayıncılık

Cumhuriyet Bayramı Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54-55-56-57-58. Cevapları Gizem Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Gizem Yayıncılık

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

Okulumuzda ekim ayında hangi bayram için hazırlık yapılıyor?
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlık yapılır.

2. ETKİNLİK: OKUYALIM

“Cumhuriyet Bayramı” şiirini önce sessiz daha sonra koro hâlinde okuyalım.


29 Ekim 1923’te hangi önemli olay yaşanmıştır?
Cevap: Cumhuriyet ilan edilmiştir.


b. Aşağıdaki bayramlardan millî bayramlarımızın başındaki kutucuğa “M”, dinî bayramlarımızın başındaki kutucuğa “D” yazalım.
Cevap:

(M) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
(D) Kurban Bayramı
(M) 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü
(M) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
(D) Ramazan Bayramı
(M) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
(M) 30 Ağustos Zafer Bayramı

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18-20-21-22-23-24-25 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Gizem Yayınları

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

a. Aşağıdaki kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Gizem Yayınları


b. “Cumhuriyet” ve “neşe” kelimeleriyle ilişkili kavramlar yazarak kelime haritası oluşturalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Gizem Yayınları


4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım. Şiire farklı bir başlık önerelim
Cevap:

Konusu: Cumhuriyet Bayramı
Ana duygusu:  Bayram sevinci ve coşkusu
Başlık: Bayram Sevinci


b. Şiirin en beğendiğimiz kıtasını aşağıya yazalım
Cevap:

Sokaklarda, evlerde
Al bayrak dalgalanır.
Onun o al rengini,
Bütün bir dünya tanır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Gizem Yayıncılık

c. Aşağıdaki soruları cevaplayalım

1) Şiirde hangi bayramdan bahsediliyor?
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet bayramından bahsediyor.


2) Okulu nelerle donatmışlar?
Cevap: Bayraklarla donatmışlardır.


3) Al bayrak nerelerde dalgalanıyormuş?
Cevap: Sokaklarda ve evlerde al bayrak dalgalanıyormuş.


4) Şiire göre 29 Ekim’i niçin neşeyle karşılıyoruz?
Cevap: Bugünlere kadar erdiği için neşeyle karşılıyoruz.


ç. Şiirin görselini inceleyerek görselle ilgili bir paragraf yazalım.
Cevap: Bugün Cumhuriyet Bayramı. Donattık sınıfımızı bayraklarla. Bayram için gösteriler hazırladık. Dışarda çocuklar bekliyor ellerinde bayraklarla. tek tek sergiledik gösterilerimizi. Coşkuyla kutladık bugünü.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kelimeleri, aynı harfleri vererek eş anlamlılarıyla eşleştirelim.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Gizem Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Gizem Yayıncılık

6. ETKİNLİK: KONUŞALIM

Millî bayramlarımız yaklaşırken çevremizde hangi hazırlıkların yapıldığını arkadaşlarımıza anlatalım
Cevap: Milli bayramlarımız yaklaşırken herkes balkonlarına Türk bayraklarını asıyor. Bizler okulumuzda gösteriler hazırlıyoruz ayrıca sınıflarımızı süslüyoruz. Bayram geldiği zaman gösteriler sergileyip bu günü kutluyoruz


7. ETKİNLİK: YAZALIM

a. Aşağıdaki sayfaya bir arkadaşımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için elektronik posta yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Gizem Yayınları


b. Elektronik posta gönderme sayfasındaki sembolleri inceleyelim Sembollerin hangi anlamlara geldiğini söyleyelim
Cevap: @ işareti 1971 yılında ray Tomlinson tarafından e-posta kullanıcılarına uygun olarak görüp o tarihten itibaren e-posta amacında kullanıldı.


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki bayramlarla kutlandıkları günleri eşleştirelim.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Gizem Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.