Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:42 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-73. Cevapları MEB Yayınları

Milli Mücadele ve Atatürk 2.Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

2. TEMA Milli Mücadele ve Atatürk: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-73. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları MEB Yayınları

Öğretmene saygı metni cevapları

1) Atatürk yurt gezilerine çıktığında ne yaparmış?
Cevap: Atatürk yurt gezilerine çıktığı zaman bir okula uğrar ve oradaki öğretmen ve öğrenciler ile konuşurmuş.

2) Atatürk hangi okula uğramış?
Cevap: Bir köy okuluna uğramıştır.

3) Atatürk sınıfa girince öğretmen ne yapmış?
Cevap: Atatürk sınıfa girince öğretmen kürsüsünü Atatürk’e bırakmak istemiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 66-68-69-70. Cevapları Gizem Yayıncılık

4) Öğretmenin bu davranışı üzerine Atatürk neler söylemiş?
Cevap: Atatürk öğretmenin bu davranışı üzerine “Hayır, yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz” demiştir.

5) Bu anıdan nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz?
Cevap: Atatürk öğretmenlere olan saygısını ve verdiği değeri göstermiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları MEB Yayınları

6) “Babam yarın gece gelecek.” cümlesindeki “gece” sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) sabah B) gündüz C) akşam


7) Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi zıt anlamlıdır?
Cevap: A

A) ileri – geri B) barış – sulh C) yurt – vatan


8) Cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) harfi yazınız.
Cevap:

(Y) Eş görevli kelimeleri ayırmak için nokta kullanılır.
(D) Korku, heyecan, özlem gibi duyguları belirten cümlelerin sonuna ünlem işareti konur.
(Y) “Atatürk nerede doğmuştur” cümlesinin sonuna nokta konur.
(D) Hitap kelimelerinden sonra virgül kullanılır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59-60-61-62-63-64. Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.