Anasayfa Kitap Cevapları
27 Eylül 2022, 10:04 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-94-95-96-97-98. Cevapları MEB Yayınları

Hayat Tamircisi Metni Cevapları

3. TEMA Erdemler: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-94-95-96-97-98. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir?

Cevap: Yardıma muhtaç olan hayvanların sağlığına baktırabilir, onlara yuva bulabilir, yiyecek verebiliriz.

Sonraki Ödev:  Yardıma Muhtaç Hayvanlar İçin Neler Yapılabilir?

Hayvanlar olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

Cevap: Hayvanlar dünyamızda olan ekosisteme dahillerdir. Eğer hayvanlar olmasaydı ekosistem bozulurdu. Hayvanların etinden, sütünden yararlanıyoruz. Ayrıca bizi korumalarını sağlıyoruz.

Sonraki Ödev:  Hayvanlar Olmasaydı Dünya Nasıl Bir Yer Olurdu?

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Protez: Eksik bir organın yerini tutması, bir sakatlığı örtmesi için yapılan ve takılan yapay organ ya da parça
Klinik: Hastanelerde, ayakta bakılması gereken hastaların tanılarının ve sağaltımlarının yapıldığı yer.
Muhabir: Gazetelerde, haber ajanslarında çalışan ve haber toplayıp bunlara ulaştıran, haberleri bildiren, yazan kimse


2.Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Metinde hayvanlara yardım eden kimdir?
Cevap: Hayvanlara yardım eden Hasan Kızıl’dır.

2) Hasan Kızıl nerede yaşamaktadır?
Cevap: Hasan Kızıl Mardin Derik’te yaşamaktadır.

3) Hasan Kızıl hayvanlar için neler yapmıştır?
Cevap: Hasan Kızıl engelli hayvanlar için yürüteç ve protez ayak yapmıştır.

4) Hasan Kızıl’ın diğer projeleri nelerdir?
Cevap: Hasan Kızıl’ın diğer projeleri; ısıtmalı ayakkabı, güneş panelleri gibi teknolojik projeleri vardır.

5) Hasan Kızıl’ın en büyük hedefi nedir?
Cevap: Hasan Kızıl’ın en büyük hedefi dört ayağı da olmayan hayvanlar için biyonik ayaklar geliştirmektir


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Sokak hayvanlarına yardım etmek neden önemlidir?
Cevap: Sokak hayvanları bakıma muhtaç ve kalacak yeri olmayan hayvanlardır. Onların zarar görmesini engellememiz ve yardımcı olmamız gerekir. Savunmasız oldukları için yardım etmemiz gerekir.


4.Etkinlik

Soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.
Cevap:

1) “Uzun” kelimesinin zıt anlamlısı nedir? (Kısa)
2) “Ev” kelimesinin eş anlamlısı nedir? (Konut)
3) “Kapalı” kelimesinin zıt anlamlısı nedir? (Açık)
4) “Atik” kelimesinin eş anlamlısı nedir? (Çevik)
5) “Kalın” kelimesinin zıt anlamlısı nedir? (İnce)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 95 Cevapları3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 95 Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Hasan Kızıl’a hayvanlar için yaptığı iyilikler ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir mektup yazınız.
Cevap: Sevgili Hasan Kızıl,

Öncelikle sizi tanıdığıma memnum olduğumu söylemek istiyorum. Birçok insan hayvanları sevmeyip onlara zarar verirken sizin hayvanlar için yaptığını iyilikler çok dikkatimi çekti ve çok sevindirdi. Hayvanlara gösterilmesi gereken ilgiyi ve sevgiyi siz göstermeyi başarmışsınız. Yaptığınız iyilikler onların hayatını kolaylaştıracaktır. Bunları yaptığınız için size çok teşekkür ederim.
Kendinize iyi bakmanız dileğiyle…

Sonraki Ödev:  Hasan Kızıl’a Hayvanlar İçin Yaptığı İyilikler ile İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Mektup Yazınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

a) Ünlem işaretinin kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 97 Cevapları

Ünlem işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.

Cevap:

Hey! Çabuk buraya gel.
İşte şimdi yandık!..
Bu ne güzel tesadüf!
Eyvah, yine soğuk olacak!

Sonraki Ödev:  Ünlem işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap: Bu kısmı kendiniz yapmalısınız.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.