Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:12
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Sayfa 243-244-245-246-247-248-249-250-251-252 Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243-244-245-246-247-248-249-250-251-252 Cevapları Sonuç Yayınları 7.TEMA: Okuma Metni: Saka Eri Hüseyin

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çanakkale Savaşı hakkında neler biliyorsunuz? Anlatınız.

Cevap: I. Dünya Savaşından sonra yapılan 1915-1916 yılları arasındaki Gelibolu Yarımadasında yapılan deniz ve kara savaşıdır. Milli mücadele uğruna pek çok şehidimizin olduğu ama yinede   galip gelinen savaştır.

2. Çanakkale ile ilgili şiirleri sınıfta okuyunuz


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Sizce metnin konusu nedir?

Cevap: Milli Mücadele zamanında bir çocuğun yaşadığı olaylar anlatılıyor olabilir.

2.ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerle görselleri eşleştirelim. Bu kelimelerle birer cümle kuralım.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları Sonuç Yayınları

Matara: Mataraya su doldurdu.

Çeşme: Bizim köye yeni çeşme yapıldı.

Er: Yeni erler eğitime başladı.

Patika: Bu patika en kolay okula gidiş  yeridir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metnin görsellerine bakarak cevaplayalım.

1. İlk resimdeki askerin adı ne olabilir?

Cevap: Hüseyin olabilir.

2. Bu asker nereye gidiyor olabilir?

Cevap: Cepheye su götürüyordur.

3. İkinci resimde neler görüyorsunuz?

Cevap: Düşman olan askerlerin Hüseyin’e doğru silah tutmuşlardır.

4. Üçüncü resimde askerimiz neden su içiyor olabilir?

Cevap: Zehirli olmadığını göstermek için

5. Dördüncü resimde komutan, askerlerine ne tür bir emir vermiş olabilir?

Cevap: Sulara karşılık yemek vermesini söylemiştir.

6. Beşinci resimde eşeğe neler yüklenmiştir?

Cevap: Yiyecekler yüklenmiştir.

4.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayalım.

1. Saka Hüseyin’in görevi nedir?

Cevap: Cephede savaşan askerlere içecek su götürmektir.

2. Hüseyin, nasıl bir askerdir?

Cevap: Cesur, zeki, korkusuz bir askerdir.

3. Hüseyin, düşman askerlerine nasıl yakalanmıştır?

Cevap: Cepheye su götürürken yolda düşman askerlerine yakalanmıştır.

4. Hüseyin’in suyu önce kendisinin içmesinin sebebi nedir?

Cevap: Zehirli olmadığını göstermek içindir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları Sonuç Yayınları

5.ETKİNLİK

Metnin hikâye haritasını tamamlayalım.

Cevap:

Ana karakterler: Hüseyin, Bölük komutanı, Düşman komutanı

Yer: Büyük Anafarta Köyü

Olay: Cephedeki askerlere su götürmekle görevli Hüseyin adlı askerin yolda düşman askerlerine yakalanması. Hüseyin’in bu olaydan zekasını kullanarak kurtulması.

6.ETKİNLİK

Hüseyin’in davranışını doğru buluyor musun? Sen olsaydın düşman askerlerinin elinden kurtulmak için ne yapardın?

Cevap: Evet doğru buluyorum. Bende kurtulmak için aynısını yapardım.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252 Cevapları Sonuç Yayınları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Mehmet Âkif Ersoy’un hayatını araştırınız.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252 Cevapları Sonuç Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.