Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:14
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Sayfa 253-254-255-256-257 Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253-254-255-256-257 Cevapları Sonuç Yayınları İstiklal Marşı ve Mehmet Akif

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İstiklal Marşı’mızın şairi kimdir?

Cevap: Mehmet Akif Ersoy’dur.

2. Mehmet Akif Ersoy hakkında neler biliyorsunuz?

Cevap: Vatan millet sevgisi ile dolu Kurtuluş savaşı zamanında marşımızı yazan bir yazardır.

3. İstiklal Marşı niçin yazılmıştır?

Cevap: Savaşta olan askerlerimize morla ve bağımsızlığımız göstermek adına yazılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

Cevap:

Marş: Ülkelerin bağımsızlığını belli eden şarkıları.

Şair: Şiir yazan kimse

Yarışma: Birçok kişinin bir konu üzerine daha iyi olma aşaması

Ödül: Bir konuyu kazanan kişiye verilen hediye

Kahramanlık: Yiğitlik, kahramanca davranma

Milli: Ulusal


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları Sonuç Yayınları

2.ETKİNLİK

Metnin konusunu yazalım.

Cevap: İstiklal Marşı’nın yazımı

3.ETKİNLİK

Metnin ana fikrini yazalım.

Cevap: İstiklal Marşı para için değil de vatan millet sevgisi uğruna yazılan bir Marştır.

4.ETKİNLİK

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ne zaman bir milli marş yazdırılmasına karar vermiştir?

Cevap: 1920 yılında

2. Marşın amacı ne olacaktı?

Cevap: Kurtuluş savaşının önemini gelecek nesillere aktarmak.

3. Kazanana ne kadar ödül verilecekti?

Cevap: 500 lira

4.Mehmet Akif niçin bu yarışmaya katılmadı?

Cevap: Para ödülünden dolayı katılmak istemedi.

5. Yarışmaya kaç tane şiir gönderildi?

Cevap: 700’den fazla şiir göderilmiştir.

6. Yarışmayı kim kazandı?

Cevap: Mehmet Akif Ersoy


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları Sonuç Yayınları

5.ETKİNLİK

Mehmet Akif Ersoy’un  davranışını doğru buluyor musunuz?

Cevap: Evet buluyorum. Para için değil de vatan millet sevgisini bu şiirle çok iyi kanotlmaıştır.

6.ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: Marşın Güzelliği

7.ETKİNLİK

Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’mız için bir teşekkür mektubu yazalım.

Cevap: Öncelikle çomiyi bir şair olduğunuzu söylemek isterim. Kurtuluş savaşı sırasında milletini bu kadar sevdiğinizi gösteren böyle bir şiir yazmanız çok duygulandırıcı. Verilen ödülü bağış yapmanız sizin insanlık değerinizi göstermektedir. Ama en çok yazdığınız şiir yani Marşımız hala günümüzde de devam edip bağımsızlığımızı kanıtlamamıza yardımcı olan bir Marştır sayenizde.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.