Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:16
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Sayfa 264-265-266-267-268-269 Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – 8.TEMA: Okuma Metni: İletişim Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yakın zamanda duyduğunuz en önemli haber nedir?

Cevap: Ablamın bebeğinin olması.

2. Bu haberi nasıl öğrendiniz?

Cevap: Ablamın bizi telefonla arayıp söylemesiyle öğrendik

3. Uzaktaki insanlarla nasıl haberleşiyorsunuz?

Cevap: Telefon ile haberleşiyoruz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

”İletişim” kelimesinin çağrıştırdığı kelimeleri yazalım.

Cevap:

  • İnternet
  • Telefon
  • Televizyon
  • Mektup

2.ETKİNLİK

Aşağıdaki resimlerde anlatılanları altına yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

İletişim araçlarıyla ilgili kavram haritasını tamamlayalım.

Cevap:

İşitsel: Telefon, radyo, telsiz

Görsel: Mektup, gazete, dergi, afiş

Görsel-İşitsel: İnternet, televizyon, sinema

4.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğumuz şiire göre cevaplayalım.

1.Şiir neden bahsediyor?

Cevap: İletişimin ne olduğunundan ve iletişim araçlarını anlatıyor.

2.Şiirde kaç kıta var?

Cevap: 4 kıta

3.Şiirde kaç dize var?

Cevap: 16 dize

4.Şiirin en çok hangi kıtasından hoşlandın? Noktalı yerlere yaz.

Cevap:

İşte nacak o zaman
İnsanlar mutlu olur.
Yaşam denilen masal
Böylece gerçek olur


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları Sonuç Yayınları

5.ETKİNLİK

Görseller deki iletişim araçlarının adlarını altlarına yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları Sonuç Yayınları

6.ETKİNLİK

Şiir ile ilgili iki soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım.

Cevap:

  1. Haberleşme araçları nelerdir?
  2. İletişim nasıl kurulur?

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 269 Cevapları Sonuç Yayınları

7.ETKİNLİK

Aylin ile Merve arasında geçen telefon görüşmesini tamamlyalım.

Cevap:

Aylin : Alo, ben Aylin. Merve ile görüşebilir miyim?

Merve: Merhaba Aylin ben Merve

Aylin : Geçmiş olsun Merve. Şimdi nasılsın?

Merve: Teşekkür ederim şimdi biraz daha iyiyim.

Aylin : Bir isteğin var mı?

Merve: Bir isteğim yok ama yarın ödevimizin olup olmadığını öğrenebilir miyim?

Aylin : Hayır, ödevimiz yok.

Merve: Yarın bana defterini getirebilir misin?

Aylin : Tamam, yarın defterimi getiririm. Görüşmek üzere, iyi günler.

Merve: Aradığın için teşekkür ederin. İyi günler

 

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.