Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:16
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Sayfa 270-271-272-273-274-275 Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema: VATANDAŞLIK – 8.TEMA: Okuma Metni: Robot Kol

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 270 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir robotunuz olsa neler yapmasını isterdiniz?

Cevap: Ev işlerinde anneme yardımcı olmasını, benle oyun oynamasını isterdim.

2. Robotlar insanların hayatında ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

Cevap: İnsanların taşıyabildikleri veya yapabildikleri işleri daha hızlı ve daha fazlasını yaparak onlara kolaylık sağlarlar.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 272 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Metnin konusunu  tahmin edelim.

Cevap: Sakat olan bir çocuğa yapılan makine kol

2.ETKİNLİK

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 273Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 273 Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Mühendisler robot kolu kontrol etmek için ne yaptılar?

Cevap:  Elektronik olarak beyne bağlanabilmesi için ona uygun hale getirirler.

2. Elektrotlar beynin hangi bölümüne bağlanabiliyor?

Cevap: İstemli hareketlerimizde sorumlu olan bölümün kısmına bağlanıyor.

3. Robot kolun büyüklüğü ne kadardır?

Cevap: Çocuk kolu büyüklüğünde

4. Robot kol hangi alanda önemli bir gelişmedir?

Cevap: Takma organ alanında

5.Robot kolun elektrotları kaç ay dayanabiliyor?

Cevap: Altı ay

4.ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: Çocuğun Mucizesi

5.ETKİNLİK

Sizce robot kola başka hangi özellikler eklenebilir?

Cevap: Düşünce gücüyle çalışması.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 274 Cevapları Sonuç Yayınları

6.ETKİNLİK

Evimizde kullandığımız teknolojik aletlerin adlarını yazalım.

Cevap: Televizyon, bilgisayar, telefon, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı, saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge

7.ETKİNLİK

Metinde yer alan önemli gördüğün bilgileri aşağıya not eder misin?

Cevap:

Robot kol, takma organ alanında büyük bir gelişme.

Araştırmacılar robot kolun elektrotları için daha uzun süre dayanabilen, vücutla daha uyumlu malzeme bulmak için çalışıyorlar.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 275 Cevapları Sonuç Yayınları

8.ETKİNLİK

Arkadaşlar ben bir robot hayal ediyorum. Şimdi size robotumu tanıtacağım

Cevap:

Robotumun adı: Aşçı

Robotumun özellikleri: Hızlı bir şekilde yapacağı yemeği bulabilir. Hızlı doğrama ve pişirme özelliği kendinden olan bir robot.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.