Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:14
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Sayfa 286-287-288-289-290 Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – 8.TEMA: Dinleme/İzleme Metni: Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir?

Cevap: Uzay ve galaksiler hakkında merak ettiğim pek çok konu vardır.

2. Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz?

Cevap: Evet yeni bilgiler öğrenmeyi severim. Özellikle uzay ile ilgil konuları araştırmayı çok severim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 287 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Sence metnin konusu nedir?

Cevap: Her alanda araştırma yapan özellikle uzayla ilgili araştırma yapan  bir çocuğun hayatından bahsediliyor olabilir.

2.ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

Cevap:

Merak:  Bir şeyi öğrenme, anlama isteği

Gözlem: Bir olayı gözetleyip inceleme işi

Araştırma:  Yöntemli bilimsel çalışma

Belgesel: Belge özelliği taşıyan bilgi veren program.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 288 Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1.İnsanların en ilginç özelliklerinden biri nedir?

Cevap: Merak duygusu

2. Gözlem yapmaya nasıl başlarız?

Cevap: Bir durumu veya bir şeyi merak ederek başlarız

3. Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme nedir?

Cevap: Gözlem yaparken kullanacağımız defter ve kalem

4. Nerelerde gözlem yapabiliriz?

Cevap: Hayvanat bahçelerinde, evimizde, gezilerde, tarihi eserlerin bulunduğu alanlarda gibi pek çok yerlerde gözlem yapabiliriz.

5. Topladığımız bilgileri kullanarak ne yapabiliriz?

Cevap: Gelecek için yararlı olacağını düşündüğümüz çalışmalarda kullanabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları

4. ETKİNLİK

Resimdeki çocuklar hangi konularda gözlem yapıyorlar? Noktalı yerlere yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.