Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 2:03
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Sayfa 40-41-42-43-44 Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı

1. Tema Erdemler – Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme – İzleme Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler?

Cevap: Kendilerine kötü davranılması saygısız bir davranış olduğundan üzülebilir, kırılıp, gücenebilirler.

Cevap : Böyle durumlarda insanlar her zaman kendilerini kötü hissederler. Toplumda herkesini içinde kötü muamele görmek ve dışlanmak insanı üzer ve kötü hissettirir.

2. Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz?

Cevap : Bu durumlarda kalbim kırılır ve kendimi çok kötü hissederim.

Cevap: Gururumu incittiği için üzülürüm, sinirlenirim. Bundan dolayı o kimseyle aramda sınır çizerim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Sonuç Yayınları

Metnin başlığını okuyalım. Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?

Cevap : Başlıkta anlatılmak istenen bence doğanın güzellikleri.

Cevap: Metinde ıhlamur ağacından, ıhlamur ağacının güzel kokusundan ve ona duyulan sevgiden söz ediliyor olabilir.

“Ihlamur Ağacının Kokusu” adlı metni dikkatle dinleyin. Öğretmeniniz bazı yerlerde metni dinletmeye ara verecek. Metnin gelişimi ve sonucu ile ilgili sorular soracak. Haydi, öğretmeninizin sorularını cevaplayın.

Cevap : ( Bu soruyu kendiniz cevaplayınız. )

Kelime eslestirme

Kelime ve kelime guruplarıyla anlamlarını eşleştirelim.

İncitmek –> Kötü sözler veya davranışlar yüzünden bir kimsenin üzülmesine sebep olmak

Pişman olmak –> Yaptığı bir işin yanlış veya uygunsuz sonuç verdiğini anlamak

Zengin –> Parası, malı çok olan, rahat yaşayan

Ihlamur Ağacı –> Gölgesi geniş olan bir tür ağaç


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Sonuç Yayınları

Şimdi de öğrendiğimiz kelimelerle cümle yazalım.

Zengin : Eğer işimizde başarılı olursak zengin olabiliriz.
Ihlamur : Anneminen sevdiği bitki Ihlamurdur.
Pişman olmak : Ahmet dün yaptıklarından dolayı çok pişman oldu.
İncitmek : Selin bu hareketi ile Ayşe’yi çok incitti.

Zengin: Zengin olmak, çok para sahibi olmak demek.

Ihlamur: Kışta ıhlamur çayını çok tüketirdik.

Pişman olmak: Yazda kitap okumadığım için çok pişmanım.

İncitmek: Söylediklerimin onu inciteceğini bilemezdim.

Öğrendiğimiz sözcükleri sözlük defterimize yazmayı unutmayalım.

Sizce bu metnin ana fikri nedir ?

Cevap : Doğa ve sevgisi

Cevap: Önemli olan mal mülkün çok olması değil, iyilik ve güzelliklerle dolu bir kalbe sahip olmaktır.

Metne farklı bir başlık yazalım

Cevap : DOĞA VE IHLAMUR.

Cevap: Esas zenginlik

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 43. Sayfa cevapları

6.Etkinlik: Dinledim, Anladım, soruları cevaplıyorum.
1.  Kim çok zengin olmak istiyormuş?

Cevap: Zengin olmak isteyen kişi Zerka adında biridir.

2. Kapıda kolunda çiçeklerle kim duruyormuş? 

Cevap: Yaşlı bir dede elinde çiçeklerle duruyormuş.

3. Zerka dedeye nasıl davranmış? 

Cevap: Kötü davranarak kapıdan kovmuş.

4. Zerka’nın davranışı karşısında dede ne yapmış? 

Cevap: Zerka’nın davranışı dedeyi üzmüş.

5. Zerka arkadaşlarıyla nerede dolaşmış? 

Cevap: Bahçede dolaşmış.

6. Zerka, ıhlamur ağacının kokusunu nasıl almaya başlamış? 

Cevap: Ihlamur ağacından özür dilemesiyle kokusunu almaya başlamış.

7. Zerka, neyi anlamış? 

Cevap: Gerçek zenginliğin aslında insanın içinde olduğunu anlamış.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 44. Sayfa cevapları

Cevap: 

Sevgili Zerka,

Yaşlı dedeye olan davranışın beni çok üzdü. İnsanlara iyi davranmak için zengin olmalarına gerek yok. zenginlik sadece para ile ölçülmez. Önemli olan manevi zenginliktir. Senin de yüreğindeki manevi zenginliği ortaya çıkarıp hatanı anlamana çok sevindim.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.