Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 2:43 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 103-104-108-109. Cevapları MEB Yayınları

İslam Dini ve Temizlik Cevapları MEB Yayınları

5. Ünite Din Ve Temizlik Ünitemize Hazırlanalım: 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103-104-108-109. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınları

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) temizliğe verdiği önemle ilgili üç örnek bularak
defterinize not ediniz.

Cevap:

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınları


2. Temizliğine dikkat etmeyen bir kimse hangi sorunlarla karşılaşır? Araştırınız.
Cevap: Temizliğe önem vermeyen insanlar toplumda bir süre sonra dışlanmaya başlarlar. Çünkü pis kokunun yayılmasına ve görüntünün pis olmasına neden olurlar.


3. Evde, okulda, parkta ve sokakta uymamız gereken temizlik kuralları nelerdir?
Büyüklerinizle konuşunuz.

Cevap:

  • Çöplerimizi yere atmamak
  • Çöpleri toplamak ve çöp kutularına atmak
  • Etrafı temiz tutmak
  • Sınıfımızda sırların üstünü çizmemek gibi  kurallar vardır.
Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 96-97-98-99. Cevapları Anka Yayınları

4. Çevrenizde abdest alan bir kimseyi gözlemleyiniz ve neler yaptığını not ediniz.
Cevap: Abdest alan kişi ilk niyet eder. Daha sonra elini yıkar ve ağzına burnuna 3 defa su götürür. Yüzünü yıkar. Sağ ve sol kolu dirseklere kadar yıkar. Su alıp saçının 4 de 3ünü ıslatır. Daha sonra kulakları ve boynu yıkar. Ayaklarını yıkayarak abdesti bitirir.


5. “Temiz kalpli olmak” deyiminin ne anlama geldiğini büyüklerinizden öğreniniz.
Cevap: Temiz kalpli olmak iyi düşünen dedikodu yapmayan, kötülük düşünmeyen kişi anlamına gelmektedir.


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları

Temiz olmak için gün içerisinde neler yapıyorsunuz?
Cevap: Günlük hayatımda ellerimi ve yüzümü sürekli yıkıyorum. Ayrıyeten diş temizliğime dikkat ediyorum. Haftada 3 kez banyomu yapıyorum.


Manevi temizliğin tanımını ve bu temizlikle ilgili aklınıza gelen güzel ahlaki davranışları yazınız.
Cevap:  Menevi temizlik kalp ve dil temizliğidir. Kimse hakkında kötü düşünmemek ve kötü söz söylememektir. Örnek olarak dedikodu yapmamak, kıracak sözlerde bulunmamaktır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 51-52-54-55. Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 108 Cevapları MEB Yayınları

Abdestin doğru alınışını takip ederek doğru çıkışı bulunuz.
Cevap:

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 108 Cevapları MEB Yayınları


Bu ayete göre abdestin farzlarını bulunuz ve görselde bu kısımları boyayınız.
Cevap:

  • Elleri dirseklere kadar kollarla birlikte yıkamak.
  • Yüzü yıkamak
  • Başın dörtte birini meshetmek
  • Topuklarıyla birlikte ayakları yıkamak

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 109 Cevapları MEB Yayınları

Yandaki Âşık Veysel’in şiirini manevi temizlikle ilişkilendirerek yorumlayınız.
Cevap: Şiirde dürüstlüğün öneminden bahsetmiştir. Yalanın insanları birbirine düşürdüğünden ve bunun dinimizde cezasının cehennem olduğundan bahsetmektedir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.