Anasayfa Kitap Cevapları
6 Temmuz 2022, 14:01 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27-28-29-30. Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü 1.Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları

1. Ünite Günlük Hayattaki Dini İfadeler 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 27-28-29-30. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 27 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla anlamına gelen dinî ifadeyi yazınız
Cevap: Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla söylenen dini kelime besmeledir. Yani Bismillahirrahmanirrahim’dir.


2. Helal ve haram ne demektir? Yazınız.
Cevap: Helal, dinimizde yasaklanmamış olan, dinimizce izin verilen olaylardır. Haram ise dinimize aykırı olan, yapmamız gereken davranışlardır.


3. Dilek ve dualarımızda kullandığımız dinî ifadelerden üç tanesini hangi durumlarda söylediğimizi belirterek yazınız.
Cevap:

İnşallah derken yapacağımız ve gerçekleşmesini istediğimiz bir olay için kullanırız.
Bir işe başlarken besmele çeker yani bismillah diyerek başlarız.
Allah’ın izniyle derken bir işe başlarken ya da istediğimiz bir dilek için kullanırız.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 103-104-108-109. Cevapları MEB Yayınları

4. Tekbir ne demektir? Yazınız
Cevap: Allah’ın yüceliğini gücünü ifade eden bir dini kelimedir.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. “Selamün Aleyküm’’ sözünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Barış ve güven üzerinize olsun


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

2. Allah’ın (c.c.) güzel söz ve davranışlarımıza verdiği karşılığa ………. denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?

Cevap: B) Sevap


3. Aşağıdakilerden hangisi günlük konuşmalarımızda kullandığımız selamlaşma ifadelerinden birisi değildir?
Cevap: C) Maşallah


4. Müslümanların Hz. Muhammed’e (s.a.v.) olan sevgilerini ve saygılarını göstermek için kullandıkları dua ifadelerine ne denir?
Cevap: D) Salavat


5. Aşağıdakilerden hangisi Allah’a (c.c.) şükür ifadelerinden biri değildir?
Cevap: Salavat


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerden uygun onlarla doldurunuz.
Cevap:

(Allah bereket versin, Allahu Ekber, Bismillâhirrahmânirrahîm, Allah şifa versin,
maşallah, salavat, estağfirullah, sevap, günah)
1. Yemek yemeye başlarken Bismillahirrahmanirrahim deriz.
2. Hasta ziyaretine gittiğimizde hastaya Allah şifa versin diye dua ederiz.
3. Tekbir Allahu Ekber demektir.
4. Pazarda alışveriş yaptıktan sonra satıcıya Allah bereket versin dersek güzel
bir dilekte bulunmuş oluruz.
5. Bir hata yaptığımızda Yüce Allah’tan af dilemek için estağfirullah deriz.
6. Günah Allah’ın (c.c.) hoşlanmadığı işleri yapmaktır.
7. Ders çalışan bir arkadaşımızı gördüğümüzde maşallah diyerek ona dua ederiz.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 114-115-116-117 Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki cümleler doğruysa başına (D), yanlışsa (Y) yazınız.
Cevap:

1. (Y) Yüce Allah’ın kesin olarak yasakladığı ve kaçınmamızı istediği söz ve davranışlara helal denir.
2. (Y) Yakını ölen kişiyi ziyarete gidince “Allah şifa versin” deriz.
3. (Y) Allah’ın (c.c.) en büyük olduğunu ifade etmeye salavat denir.
4. (D) Besmele her güzel işe başlarken söylenir.
5. (D) Dua etmek Allah’a (c.c.) olan bağlılığımızı gösterir.


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki kelime ve kavramları bulmaca içerisinden bulunuz.
Cevap:

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.