Anasayfa Kitap Cevapları
23 Eylül 2022, 14:46 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27-28. Cevapları Anka Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü 1.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

1. ÜNİTE GÜNLÜK HAYATTAKİ DİNİ İFADELER: 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 27-28. Cevapları Anka Yayınları


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 27 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız

1. Allah’a (c.c.) hamt ve şükrümüzü nasıl ifade edebiliriz? Açıklayınız.
Cevap: Allah’a şükrümüzü onu hamdederek, teşekkür ederek iman ederek yaparız.


2. Selamlaşmanın insan ilişkilerine ne gibi faydaları olabilir? Söyleyiniz.
Cevap: Selam vermek insanlar arası ilişkiyi düzeltir. Birbirine daha yakın olur ve Allah için birbirlerine selam verirler.


3. Tekbir nasıl söylenir? Belirtiniz
Cevap: Alahu ekber Alahu ekber şeklinde söylenir.


4. Maşallah ve inşallah ifadeleri hangi durumlarda kullanılır? Bu ifadeler ne anlama gelir? Söyleyiniz.
Cevap: Maşallah Allah nazardan korusun anlamına gelmektedir. Bir çocuk olduğunda, güzel işler yapıldığında söylenir. İnşallah ise Allah isterse anlamına gelir. Bir işe başlamadan önce bir şeyi istediğimiz de söyleriz.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 9-10-12-13-14-15-16-18-22. Cevapları Anka Yayınları

5. Allah’a (c.c.) niçin şükrederiz? Açıklayınız.
Cevap: Allah’ın verdiği nimetleri bu şekilde hatırlar ve kıymetini bildiğimizi göstermek için şükrederiz.


6. İşlerimize başlarken eûzü besmele çekmenin bize sağladığı faydalar nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: İşe başlarken Allah’ın adıyla başladığımız da şeytanın kötülüğünden korumak için söyleriz ve o işimiz daha hayırlı ve daha güzel olur.


B. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği bularak işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi bir hamt ve şükür ifadesi değildir?
Cevap: D) Allah rahmet etsin.


2. Aşağıdakilerden hangisi günah olan bir davranıştır?
Cevap:  B) Başkalarını kıskanmak


3. “Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi Hz. Muhammed’in ve ailesinin üzerine olsun.” anlamına gelen dua ifadesine …………………………… denir.
Noktalı yere hangi ifade getirilmelidir?

Cevap: C) Salavat


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 28 Cevapları Anka Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, “Sübhaneke, Estağfirullah, besmele çekmek, elhamdülillah, selâmün aleyküm, helal” ifadelerini uygun şekilde yerleştiriniz.
Cevap:

1. İslam dininin öğütlediği ve Müslümanlar arasında en yaygın olan selamlaşma, selamün aleyküm ifadesidir.
2. İşlerimize başlarken Bismillâhirrahmânirrahîm demeye besmele çekmek denir.
3. Dinimizin yapılmasına, yenilip içilmesine izin verdiği şeylere helal denir.
4. Sübhaneke duası, bütün namazların ilk rekâtında okunur.
5. Estağfirullah ifadesi, “Allah’tan af ve bağışlanma dilerim.” anlamına

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 78-81-82 Cevapları MEB Yayınları

Ç. Aşağıdaki şemaya, eûzü besmele çekilen durumlara örnekler yazınız.
Cevap:

  • Yemeğe başlarken
  • Dualardan önce
  • Bir iş yapmaya başlarken
  • Bir yolculuğa çıkacağımız zaman
  • Abdest alacağımız zaman

1.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.