Anasayfa Kitap Cevapları
23 Şubat 2022, 3:30 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 51-52-54-55. Cevapları MEB Yayınları

Din Güzel Ahlaktır Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 51-52-54-55. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları

1. Büyüklerinize “Güzel ahlaklı insanlarda ne gibi özellikler olur?” sorusunu yönelterek cevaplarını not ediniz
Cevap: Güzel ahlaklı insan saygı gösteren, anlayışlı olan, günahları işlemeyen, dedikodu yapmayan kişilerdir.


2. Çok sevdiğiniz üç kişiyi ve onları sevme nedenlerinizi defterinize not ediniz
Cevap:  Karşılıklı sevgili ve saygılı oluruz. Birbirimize hatalarımızı söyleriz.


3. Büyüklere olan saygınızı nasıl gösterirsiniz? Örnekler veriniz.
Cevap: Büyüklerime saygılı olur, onlara kaba ifadeler kullanmam.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98-100-101-102 Cevapları MEB Yayınları

4. Evinize en yakın komşunuzu ve onunla ilişkilerinizi yazınız.
Cevap: Evime en yakın komşumuzun çocukları ile yaşıt olduğumuz için onlar ile her gün güzel vakit geçiririm.


5. Arkadaşlarınızla yapmayı sevdiğiniz etkinlikler nelerdir? Not alınız.
Cevap: Onlar ile oynamayı, gezmeyi şakalaşmayı seviyorum.


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 52 Cevapları MEB Yayınları

En çok önem verdiğiniz güzel davranışlar nelerdir?
Cevap: İhtiyacı olan kişilere yardım etmek, iyilik yapmak gibi davranışlara önem veririm.


Şiirde verilen mesajı düşünerek yorumlayınız
Cevap: Yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım eder, yalan söylemeden dürüst bir insan olur, kimsenin açığını ortaya çıkarmaz, hata yapanı uyarır, ve saygıyı sevgiyi hep içinde barındırır.


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki kutulardan, güzel ahlaklı bir insanda olmaması gereken özellikleri bularak siyaha boyayınız.
Cevap:

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları


Aşağıda verilen güzel ahlak örneklerini ilk ve son harflerine uygun olan kutulara yazınız. Renkli alanda ortaya çıkan gizli kelimeyi bulunuz.
Cevap:

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları

Evden okula gelene kadar yapabileceğiniz güzel davranışları kutulara yazarak yolu tamamlayınız.
Cevap:

  1. Okula giderken ve gelirken çalışan amcalara selam verir ve kolay gelsin derim
  2. Karşıdan karşıya geçerken yaşlı teyze ve amcalara yardım ederim
  3. Elinde eşya olan büyüklerime yardım ederim
  4. Arkadaşlarım ile selamlaşırım
  5. Yolda kalan birine yol tarifi yaparım
Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 31-32-36. Cevapları MEB Yayınları

İnsani İlişkilerin Temeli: Sevgi ve Saygı

Sizce insanlar birbirleriyle neden kavga ederler?
Cevap: Birbirlerine anlayışlı davranmayıp, saygısız ifadeler kullandıkları için kavga ederler.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.