Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2022, 18:21 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 121-122-123-124-125. Cevapları Anka Yayınevi

4.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 121-122-123-124-125. Sayfa Anka Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki bulmacayı çözelim
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları Anka Yayınları

 


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları Anka Yayınları

B. Aşağıdaki bölünmüş cümleleri kutucuk numaralarını kullanarak birleştirelim.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları Anka Yayınları


C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

1) (Y) Işık ve ses birer maddedir.
2) (D) Katı-katı karışımlar eleme yöntemiyle ayrılabilir.
3) (D) Karışımları ayırarak ülke ekonomisine katkıda bulunulur.
4) (Y) Her madde suya batar.
5) (D) Maddeler ısı etkisiyle hâl değiştirebilir.
6) (Y) Sıvıların kütlesi ölçülemez.
7) (D) Katıların hacmi dereceli silindir ve su kullanarak ölçülebilir.
8) (Y) Çorba saf bir maddedir.
9) (D) Maddenin katı, sıvı ve gaz hâli vardır

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 250-251-252-253 Cevapları MEB yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları Anka Yayınları

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz

1) Aşağıdakilerden hangisi madde değildir?
Cevap: A


2) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifade değildir?
Cevap: D


3) I. Akışkanlık
II. Belli bir kütlesi olma
III. Konulduğu kabın şeklini alma
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bütün sıvıların ortak özelliğidir?

Cevap: D


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları Anka Yayınları

4. Yukarıda dört arkadaşın karışımları ayırmayla ilgili ifadeleri verilmiştir. Buna
göre hangisi veya hangilerinin ifadeleri doğrudur?

Cevap: C


5) Aşağıdaki maddeler hâllerine göre sınıflandırılırsa hangisi bu grubun dışında kalır?
Cevap: B


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Anka Yayınları

6) Kütle ve hacimle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
Cevap: A


7) Aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?
Cevap: A


8) Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri saf maddedir?
Cevap: C


9) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.