Anasayfa Kitap Cevapları
22 Mayıs 2022, 22:23 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 156-157-158-159. Cevapları Anka Yayınevi

5.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 156-157-158-159. Sayfa Anka Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.
1) Uygun aydınlatma ne demektir? Nasıl yapılmalıdır?
Cevap: Ortamın büyüklüğüne uygun, gözü yormayan ve gereksiz olmayan aydınlatma şekilleridir.

2) Ses kirliliği nedir? Açıklayalım.
Cevap: Düzensiz ve şiddetli seslere ses kirliliği denir.

3) Ses kirliliğini azaltmaya yönelik nasıl çözümler üretilebilir?
Cevap: Ses kirliliğini azaltmak için ses yalıtımına uygun binalar inşa edilmelidir.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan kelimelerden uygun olanları yazalım.
Cevap:

1) Işık kirliliği doğal hayatı olumsuz etkiler.
2) Günümüzde video kamera sayesinde sesli ve
görüntülü kayıt yapılabilmektedir.
3) Güçlü ve uzun süreli aydınlatma için günümüzde LED lambalar
kullanılmaktadır.
4) Sokakta çalışan iş makineleri ses kirliliğine neden olur.
5) Göz sağlığını korumak için uygun aydınlatma yapılmalıdır.
6) Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için aydınlatma araçları tasarruflu kullanılmalıdır.
7) Sesin şiddetini yükselten işitme cihazları ses teknolojisinin bir ürünüdür.
8) Teknoloji aydınlatma araçlarının gelişmesinde önemli rol oynar

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Anka Yayınları

C. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyelim.
1) I. Gece geç vakitte yüksek sesle müzik dinlemek
II. Sınıfta aynı anda yüksek sesle konuşmak
III. Konser salonunda orkestranın müzik çalması
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ses kirliliğine neden olur?
Cevap: B) I ve II

2) Aşağıdaki sağlık sorunlarından hangisi ses kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinden biri değildir?
Cevap:  D) Bel ağrısı

3) Aşağıdakilerden hangisi sesin şiddetini yükseltmeye yarayan aletlerden biri değildir?
Cevap: C) Taşınır bellek

5.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Göçmen kuşlar ışık kirliliğinden olumsuz etkilenir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Anka Yayınları

5) Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi günümüze daha yakın bir zamanda kullanılmaya başlanmıştır?
Cevap: D) Ampul

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 106-108-109-111. Cevapları Anka Yayınevi

6) Geçmişte kullanılan ilk ses kayıt cihazı………………….. adını almıştır.
Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere aşağıdaki hangi kelime getirilmelidir?

Cevap: A) Fonograf

7) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
Cevap: C) Uygun aydınlatma için sarı ışık kullanılmalıdır.

8) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğini azaltmaya yönelik bir çözüm önerisi değildir?
Cevap:  D) Odaları mumla aydınlatmak


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Anka Yayınları

9) Aşağıdaki lambalardan hangisi ya da hangileri uygun aydınlatmaya örnektir?
Cevap:  B) I ve II

10) Elif, odasını uygun şekilde aydınlatmak istiyor. Buna göre Elif aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
Cevap:  A) Tasarruflu lamba seçmelidir.

11. Yukarıdaki ifadelerin doğru olup olmadığını belirleyen bir öğrenci aşağıdaki sıralamalardan hangisini yapmalıdır?
Cevap: C) Yanlış, Yanlış, Doğru

12) Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma araçlarından biridir?
Cevap: A) Floresan

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.