Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2022, 19:17 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 168-169. Cevapları Anka Yayınevi

6. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

6. ÜNİTE 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 168-169. Sayfa Anka Yayınevi


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım

1) Kaynakların tasarruflu kullanılması neden önemlidir?
Cevap: Kaynakların tasarruflu kullanılması gelecek nesle de bırakmamız ve dünyanın yaşamasını sağlamak için tasarruflu kullanmamız gerekir.

2) Yeniden kullanma ve geri dönüşüm nedir?
Cevap: Geri dönüştürülebilecek atıkları toplayıp tekrardan yeni bir ürün elde etmektir. Bu sayede kaynak tüketimi azalır.


B. Aşağıda tasarruflu kullanılması gereken temel kaynaklardan bazıları verilmiştir. Eksik olanları tamamlayarak bunların tasarruflu kullanılmadığında neler olabileceğini düşünelim. Kaynakların korunması için yapılması gerekenleri verilen boşluklara yazalım.
Cevap:

Su: Su israfı önlenmeli, evlere belli miktarda su dağılımı yapılmalı.
Toprak: Toprağı kirletmeyerek atıkları toprağa atmayarak.
Hava: Fosil yakıtlarının kullanımının azaltılmalı, fabrika bacalarına filtre takılmalı.
Elektrik: Elektrik tasarruflu kullanılarak korunmalıdır. 

6. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

1) (Y) Çatlak bir cam kavanoz geri dönüşüme katılamaz.
2) (D) Deniz suyu arıtılarak yeniden kullanılabilir.
3) (Y) Yanmış kâğıt, geri dönüşüm yapılabilen bir cisimdir.
4) (Y) Her atık geri dönüştürülebilir.
5) (D) Elektrik, su, besin gibi kaynaklar tükenebilir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 162-163-167. Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Anka Yayınları

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.

1) İpek, birkaç ay önce giydiği bir eteğin ona küçük geldiğini fark etti. İpek, aşağıdaki davranışların hangisini yaparsa eteği yeniden kullanma şeklinde değerlendiremez?
Cevap: B) Eteği çöp kutusuna atmak

2) Ayşe Hanım’ın geçen sene ördüğü kazak oğluna küçük gelmeye başlamıştır. Bunun üzerine Ayşe Hanım kazağı sökerek çıkan iplerden bir atkı örmüştür. Ayşe Hanım’ın yaptığı bu iş aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilemez?
Cevap: C) İsraf

3) Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri geri dönüşüme katılabilir?
Cevap: D) I, III ve IV

4) Aşağıdakilerden hangisi tasarruflu kullanılmadığında tükenebilen kaynaklardan biri değildir?
Cevap: B) İçme suyu

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 90-92-93-94-95-96-97-98. Cevapları Anka Yayınevi

5) Kaynakları tasarruflu kullanmak isteyen biri aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
Cevap: C) Binaya ısı yalıtımı yaptırmak

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.