Anasayfa Kitap Cevapları
30 Mayıs 2022, 17:45 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 178-179. Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Fen Bilimleri 7. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

7. ÜNİTE 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 178-179. Sayfa Anka Yayınevi


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterimize yazalım.

1) Basit bir elektrik devresinin elemanları nelerdir?
Cevap: Ampul, pil, anahtar, iletken tel.

2) Basit elektrik devreleri hangi durumlarda çalışmaz?
Cevap: Kablo kopmuş, ampulün sağlam bağlanmaması, anahtarın açık kalması.

3) Elektrik devresi nasıl kurulur? Açıklayalım
Cevap:  Pil ile kablo arasında bir kablo çekilir, anahtar ile ampul arasına kablo çekilir son olarkta ampul ile pil arasında bir kablo çekilir ve devre tamamlanır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 140-141-142-143-144. Cevapları Anka Yayınevi

B. Aşağıdaki bilmeceleri cevaplayalım.
Cevap:

Devrenin enerjisini ben karşılarım, ben olmadan ampul yanarsa şaşarım. (Pil)
Devrede sağım solum kablo dolu, her yeri yaparım ışık yolu. (Ampul)
Devre elemanlarını birbirine bağlarım, beni çıkarırsanız devre kalır yarım. (Bağlantı kablosu)
Bir açılır bir kapanırım, kapanınca devreyi tamamlarım. (Anahtar)

7. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

1) (Y) Her elektrik devresinde kablo olmak zorunda değildir.
2) (D) Devredeki ampulün enerjisi pilden sağlanır.
3) (Y) Anahtar kapalıyken ampul ışık vermez.
4) (D) Bağlantı kabloları devreye rastgele bağlanamaz.
5) (D) Evdeki ampuller ve elektrik düğmeleri birer devre elemanıdır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları Anka Yayınları

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 221-223-224-225 Cevapları MEB yayınları

1) Aşağıdakilerden hangisi devrede olmadığında devre çalışabilir?
Cevap:  A) Anahtar

2) Aşağıdakilerden hangisi devre elemanı değildir?
Cevap:  C) Mıknatıs

3) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap:  D) Pillerin “+” ve “–” olmak üzere iki kutbu vardır.

4) Basit bir elektrik devresinde enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  A) Pil

5) (…) Yukarıdaki ifadelerin doğruluğu ya da yanlışlığı hangi seçenekte sırasıyla doğru olarak verilmiştir?
Cevap: B) Doğru Doğru Yanlış

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.