4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24-25-27-28. Cevapları Pasifik Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 24-25-26-27-28-29-30-31-32-33 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “1. Bölüm: Yer Kabuğunun Yapısı Cevapları“, “Kara Tabakası Nelerden Oluşur? Cevapları” ve “Kayaç – Maden İlişkisi Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24-25-27-28. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
1. Ünite: Yer Kabuğu ve Dünya’mızın Hareketleri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24-25-26-27-28-29. Cevapları Pasifik Yayınları
Yukarıdaki fotoğrafta yer kabuğunun iç kısımlarından değerli kayaçların çıkarıldığı bir maden ocağı görülmektedir. Yer kabuğu kazılarak ne elde edilmeye çalışılıyor olabilir? Bu soruyu arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Yer kabuğu kazılarak altın, kömür, gümüş veya mermer elde edilmeye çalışılıyor olabilir.
3. sınıfta fen bilimleri dersinde yer alan “Gezegenimizi Tanıyalım” ünitesini hatırlayınız. Dünya’mızın kara, su ve hava katmanı olmak üzere gözlemlenebilir üç katmanı vardır (Görsel 1.1). Bu katmanlardan kara katmanında neler bulunur? Çevrenizi gözlemleyerek bu soruyu cevaplayınız.
Cevap: Kara katmanında toprak, ağaçlar, evler, insanlar ve bazı hayvan türleri bulunur.
Yukarıdaki örneklerin dışında farklı maden türleri biliyor musunuz? Örnekler veriniz.
Cevap: Demir, krom, linyit gibi maden türlerini biliyorum.
Madenler ham madde olarak neden önemlidir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Çünkü ham madde halindeki maddeler fabrikalarda işlenir ve günlük hayatta kullanabiliriz.
Maden örneklerinden hangilerini tanıdınız?
Cevap: Sınıfımızda kömür, alüminyum, gümüş madenlerini tanıdık.
İncelediğiniz maden örnekleri ham madde olarak hangi alanlarda kullanılıyor?
Cevap: Kömür, elektrik ve ısınma alanında kullanılır. Gümüş madeni takılarda, çanak-çömlekte kullanılır. Alüminyum ise elektrik, ulaşım alanlarında kullanılmaktadır.
Güneş hakkında pek fazla bilgi yok çünkü ne incelenebilecek kadar yakında ne de inceleyebilecek kadar uygun sıcaklıkta bu yüzden bildiklerimizin bir çoğu hipotezlerden ibaret bence
Güneş dünyanın dönüşüyle görünmediği zaman batar. Turu tamamlayıp geri geldiğinde ise doğar. Biz battığı zamana akşam, doğduğu zamana gündüz diyoruz.
Dünyanın şekline, kendi etrafında ve güneş etrafında dönmesine bağlı olarak gerçekleşen bazı durumlar vardır. Dünya, şeklinden dolayı güneş açılarını her yerden alamaz, kendi etrafında dönmesi ile gece gündüz kavramları oluşur, güneşin etrafında dönmesi ile de dört mevsim gerçekleşmektedir. Bu sistem hiç durmadan bir döngü halinde devam etmektedir.
Yer kabuğunun yapısını heyecanla dinledim ve eve gelir gelmez araştırmalar yaptım. Bu konular çok ilgimi çekiyor. Hemen buradaki soruları buldum ve hızlıca çözdüm.
Kardeşimin ödevini yaparken benimde dünya ile ilgili bilgimin çok zayıf olduğunu anladım burdaki bilgileri okuduktan sonra ilk işim güzel bir araştırma yapmak.
Oğluma gece gündüzü anlatırken bilgimin biraz eksik olduğunu anladım burdan bakınca daha iyi bir şekilde oğluma aktardığımı anlamış oldum. Faydalı bir konuydu.
Bu çalışmayı kardeşimle yaparken ham maddenin neyde kullanıldığını ve öneminin ne kadar çok olduğunu anladık.