Anasayfa
Ara Bul
7 Ekim 2021, 3:21

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 41-43-45-46-47. Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 41-42-43-44-45-46-47-48-49. Cevapları Anka Yayınları Besinler ve İçerikleri

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Anka Yayınevi

Soru: Yaşamımız boyunca tükettiğimiz besinleri düşünelim: et, peynir, sebze, ekmek, bal… Ne kadar çok çeşit var değil mi? Peki bu besinlerin içeriklerinde neler olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Cevap: Evet pek çok yiyecek tüketmekteyiz. Bu yiyeceklerin her biri farklı bir protein salgılamaktadır. Her biri bizlerin sağlığı için çok önemlidir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları Anka Yayınevi

Soru: Vücudumuzun yaklaşık olarak %70’i sudan oluşur. Acaba vücudumuz bu kadar
suya neden gereksinim duyar? Suyun vücudumuz için önemi nedir? Su hangi besinlerde bulunur? Bunu test etmek için aşağıdaki etkinliği yapalım.

Cevap: Vücudumuzun %70’i sudan oluşmaktadır. Vücudumuzda bulunan organların düzenli bir şekilde çalışması için suya ihtiyacı vardır.


Etkinlik

Soru: Havuç, kağıt havluyu ıslattı mı? Neden?

Cevap: Hayır ıslatmadı. Çünkü havuçtaki su oranı düşük ve sıkıştırılmış bir şekilde olduğu için kağıt havluyu ıslatmamıştır.


Soru: Bu etkinliği başka besinler için yapsak nasıl bir sonuca ulaşırdık? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Cevap: Bu etkinliği sulu besinler ile veya susuz besinle ile yapsaydık sadece su oranı değişecekti.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Anka Yayınevi

Soru: Gün içinde öğünlerimizi atlamamaya özen gösteriyor muyuz? Öğünlerimizde hangi yiyecek ve içecekleri tüketiyoruz? Tükettiğimiz besinler sağlıklı büyüyüp gelişmek için yeterli midir? Bir etkinlik yaparak bunu açıklayalım

Cevap: Evet öğünlerimi atlamamaya özen gösteriyorum. Gün içinde süt ürünlerini, sebze ve meyve tüketimine dikkat ediyorum. Bu besinler bizim sağlıklı bir birey olmamız için çok önemlidirler.


Etkinlik

Soru: Öğünleri neden bu şekilde düzenlediğimizi arkadaşlarımızla tartışalım

Cevap: Günde 3 öğün yememiz gerektiği ve düzenli, dengeli bir şekilde beslenmemiz gerektiğini göstermek için bu şekilde düzenledik.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Anka Yayınevi

Soru: Dalından koparılmış taze bir meyveyi mi yoksa uzun süre beklemiş bir meyveyi
mi yemeyi tercih ederiz? Sebze ve meyveleri yıkayarak mı yoksa yıkamadan mı
yeriz?

Cevap: Dalından koparılmış taze bir meyveyi tüketmeyi tercih ederim. Her zaman yıkayarak yerim.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Anka Yayınevi

Soru: Peki bazı besinlerin tazeliklerini uzun süre korumaları için onlara katkı maddesi konulduğunu biliyor muydunuz?

Cevap: Evet biliyorum. Bu koyulan katkı maddeleri o besinin proteini azaltmaktadır. Bu da sağlıklı bir yiyecek olmaktan çıkarır.


Soru: Sizce besinlerin içerdiği katkı maddelerinin sağlığa başka nasıl etkileri vardır?
Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini ansiklopedi, dergi, genel ağ gibi çeşitli
kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarımızı arkadaşlarımızla tartışalım.

Cevap: Katkı maddelerin kullanılması gıdaların doğal lezzetini bozar. Gıdaların besin öğelerinin kaybolmasına neden olur. Pek çok hastalığın ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.