Anasayfa
Ara Bul
1 Eylül 2021, 16:34
Mehmet
Yönetici

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 53-54-56-57-58 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 53, 54, 55, 56, 57, 58 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık Sağlıklı Bir Yaşam İçin Besinler

BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 1.3


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

En çok ne tür yiyeceklerden hoşlanıyoruz?
Cevap : En çok süt, yumurta ve tavuk eti yemekten hoşlanırım.

Sağlıklı besleniyor muyuz?
Cevap : Annemin bana yaptığı yiyecekleri yiyerek sağlıklı besleniyorum.

Sağlıklı beslenmeye önem veriyor muyuz?
Cevap : Sağlıklı bir yaşam için tükettiğim besinlere dikkat eder ve önem veririm.

Okula gelirken hazırladığımız beslenme çantamıza koyduğumuz yiyecekleri seçerken nelere dikkat ediyoruz?
Cevap : Okulda bana gerek olan enerji ve besinleri içerdiğine dikkat ederim.

Öğünlerimizde tükettiğimiz besinleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap : Bize enerji ve gerekli olan besinleri sağladığına dikkat ederim.

Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının sağlıklı yaşam için önemini çeşitli kaynaklardan araştıralım.
Cevap : Bir gıdanın bayatlaması ve çürümesi içinde bulunan faydalı besinlerinde yok olmasını sağlar. Aynı zamanda bu gıdalar ağızda kötü bir tat bırakır. Bir gıdanın ihtiyacımız olan besinleri sağlayabilmesi için tazeliği çok önemlidir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Besinleri satın alırken, tüketirken taze ve doğal olmaları için nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap : Bunun için son kullanma tarihine, sertliğine ve mevsime uygun olup olmadığına dikkat ederim.

Sorular

Hazır gıdaların uzun süre bozulmadan korunabilmesi için ne gibi önlemler alınmıştır?
Cevap : Bunun için bir çok kimyasal madde kullanılır. Bunun dışında bu besinler soğuk ortamlarda bulundurulur.

Besinlerin son tüketim tarihlerinin farklı olmasının nedenleri neler olabilir?
Cevap : Besinlerin farklı sürelerde taze kalma süresi vardır. Her gıdanın yapısı ve içeriği farklıdır.

Besin çeşitliliği ile teknoloji arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap : Teknoloji tarım ve gıda alanında da oldukça gelişmiştir. Mevsimi olmasa bile teknoloji sayesinde istenilen gıdalar üretilir ve çeşitlilik sağlar.

Besinlerin taze ve doğal olmasının sağlık için önemi ne olabilir?
Cevap : Besinlerin ihtiyacımız olan besinleri sağlaya bilmeleri için teze olması çok önemlidir. Bayat ve çürümüş gıdalar faydalı besinler barındırmaz.

Bozulmuş, bayatlamış besinlerin sağlığa zararları neler olabilir? Tartışalım.
Cevap : Bozulmuş ve bayatlamış besinler bünyelerinde zararlı bakteriler barındırır. Bu bakteriler insan vücuduna zararlar verir ve hasta olmasına sebep olur.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Raflarda görülen ürünlerin içlerinde bulunan katkı maddelerinin görevleri neler olabilir?
Cevap : Bu katkı maddelerinin görevleri besinlerin bayatlamasını ve çürümesini geciktirmek veya önlemektir.

Evde, annemizin veya babamızın hazırladığı yiyecekler ile fabrikada üretilen hazır besinler arasında ne gibi farklılık ve benzerlikler olabilir Tartışalım.
Cevap : Evde annemizin ve babamızın yaptığı yiyecekler fabrikalarda üretilen hazır yiyeceklerden daha faydalıdır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Yukarıdaki fotoğraflarda verilen besin maddelerini inceleyelim. Sizce hangi besinleri almak daha sağlıklıdır? Neden?
Cevap : Bence sağ tarafta olan meyve ve sebzeler daha sağlıklıdır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

A. Aşağıdaki numaralanmış kutucuklarda karbonhidrat, protein, yağ ve vitamin çeşitlerini içeren besinlere ait örnekler verilmiştir. Bu kutucukların numaralarını kullanarak aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazalım.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

1. Yukarıdaki kutucuklardan hangisinde veya hangilerinde karbonhidrat bakımından zengin besinler vardır?
Cevap : Makarna, Mısır, Ekmek,Susam

2. Yukarıdaki kutucuklardan hangisinde veya hangilerinde protein bakımından zengin besinler vardır?
Cevap : Kırmızı et, Süt, Peynir, Yumurta

3. Yukarıdaki kutucuklardan hangisinde veya hangilerinde yağ bakımından zengin besinler vardır?
Cevap : Balık,Ceviz, Domates, Havuç, Ceviz,

4. Yukarıdaki kutucuklardan hangisinde veya hangilerinde vitaminler bakımından zengin besinler vardır?
Cevap : Çilek,Muz, Havuç

B. Aşağıdaki cümleleri okuyalım. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” harfinin altındaki kutucuğu işaretleyelim

1. Pilav, karbonhidrat bakımından zengin bir besindir. –> D
2. Yoğurt, protein bakımından zengin bir besindir. –> D
3. Ayçiçeği, yağ bakımından zengin bir besindir. –> D
4. Yumurtada yağ yoktur. –> Y
5. Kırmızı et, vitamin bakımından zengindir.–> Y
6. Dengeli ve düzenli beslenme hastalıklara neden olur. –> Y

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.