Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2022, 16:27 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59. Cevapları Anka Yayınları

2. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 56-57-58-59. Sayfa Anka Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.
1) İnsan sağlığı ile dengeli beslenme arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Dengeli beslenerek vücudumuza proteini düzenli almış oluruz. Bu da bizim sağlığımız için çok önemlidir.


2) Sigara ve alkolün insan sağlığına zararları nelerdir?
Cevap:

  • Ağız ve diş sağlığını tehdit eder.
  • Gırtlak kanseri, akciğeri kanseri gibi hastalılara yol açar
  • Solunum yolu hastalıkları oluşur
  • Bütçeye zararı vardır
  • Kemik erimesine neden olur

B. Aşağıdaki soruların altında bulunan noktalı yerleri, verilen tablodaki sözcükleri ve sözcük grubuna ait kutucuk numaralarını kullanarak uygun şekilde dolduralım.
Cevap:

1) Hangisi ya da hangileri vücutta düzenleyici olarak görev yapar?
(7, 10, 11)
2) Hangisi ya da hangileri protein bakımından zengin besinlerdir?
(2, 12)
3) Hangisi ya da hangileri sağlıksız beslenme sonucu oluşabilen hastalıklardır?
(3, 6)
4) Hangisi ya da hangileri insan sağlığını olumsuz etkiler?
(1, 3, 5, 6)


C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

1) (Y) Vitamin ve mineraller, vücutta enerji verici olarak kullanılır.
2) (D) Su ve mineraller bütün besinlerde bulunur.
3) (D) Tahıllar, karbonhidrat yönünden zengin besinlerdir.
4) (Y) Sigara ve alkol kullanımı sadece vücuda zarar verir.
5) (D) Obezite besin israfına neden olur.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 212-214-216 Cevapları MEB yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Anka Yayınları

Ç. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan kelimelerden uygun olanları yazalım.
Cevap:

1) Sigara ve alkol kullanımı cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.
2) Et ve süt ürünleri protein bakımından zengin besinlerdir.
3) Tüm besinlerde su ve mineral bulunur.


D. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.
1) Aşağıdaki besinlerden hangisi protein yönünden zengindir?
Cevap: A

A) Peynir B) Ceviz C) Portakal D) Ekmek


2) I. Sigara ve alkol tüketilen ortamlardan uzak durulmalıdır.
II. Sigara ve alkol, bu maddeleri kullanan kişilere zararlar verir.
III. Sigara ve alkolün zararları hakkında insanlar bilgilendirilmelidir.
Sigara ve alkolle ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Cevap: D

A) Yalnız I B) Yalnız II C) II ve III D) I, II ve III


3) Aşağıdakilerden hangisi sigara ve alkolün vücuda verdiği zararlardan biri değildir?
Cevap: D

A) Ağız kokusu yapma
B) Denge ve bilinç kaybına neden olma
C) Kan dolaşımını aksatma
D) Aile bütçesini olumsuz etkileme


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Anka Yayınları

4) Yukarıda verilen besinler içeriklerine göre eşleştirildiğinde aşağıdaki şekillerden hangisi oluşur?
Cevap: B


5) Aşağıdaki besinlerden hangisi sağlıklı beslenme için tercih edilmelidir?
Cevap: C

A) Son kullanma tarihi geçmiş gıda
B) Dondurulup çözüldükten sonra tekrar dondurulmuş gıda
C) Yıkanıp paketlenmiş taze gıda
D) Katkı maddesi içeren hazır gıda

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 265-266 Cevapları MEB yayınları

6) Aşağıdakilerden hangisi obeziteye neden olmaz?
Cevap: A

A) Dengeli ve sağlıklı beslenme
B) Hamburger, cips gibi yiyecekleri çok yeme
C) Ana ve ara öğünleri atlama
D) Karbonhidrat ve yağlı besinleri fazla tüketme


7) Elvin teneffüste oynarken ayağı takılıp düştü. Dizinde ufak sıyrıklar oluştu. Elvin, bu yaranın hızlıca kapanması için hangi besin içeriğini daha çok tüketmelidir?
Cevap: C

A) Yağ B) Su C) Protein D) Karbonhidrat


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Anka Yayınları

8) Obezitenin neden olduğu problemleri araştıran bir öğrenci aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşamaz?
Cevap: B

A) Obezite besin israfına neden olur.
B) Obezite sadece sindirimle ilgili sorunlara neden olur.
C) Obeziteli bireylerin hareket yeteneği kısıtlanır.
D) Obezite kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir.


9) Yukarıdaki bilgilerin doğru ya da yanlış olmasına göre ilerleyen bir öğrenci kaçıncı çıkışa ulaşır?
Cevap: A

2. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


10) I. Katkı maddelerinin tamamı yararlıdır.
II. Besinler taze ve doğal olarak tüketilmelidir.
III. Son kullanma tarihi geçmiş besinler tüketilmemelidir.
IV. Obezite, beslenme alışkanlıkları düzenlenerek önlenebilir.
Yukarıdaki bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

Cevap: C

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.