Anasayfa
Ara Bul
9 Ekim 2021, 22:27

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59. Cevapları Anka Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 56-57-58-59. Sayfa Anka Yayınları 2. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.
Soru
: 1) İnsan sağlığı ile dengeli beslenme arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: Dengeli beslenerek vücudumuza proteini düzenli almış oluruz. Bu da bizim sağlığımız için çok önemlidir.


Soru: 2) Sigara ve alkolün insan sağlığına zararları nelerdir?

Cevap:

  • Ağız ve diş sağlığını tehdit eder.
  • Gırtlak kanseri, akciğeri kanseri gibi hastalılara yol açar
  • Solunum yolu hastalıkları oluşur
  • Bütçeye zararı vardır
  • Kemik erimesine neden olur

Soru: B. Aşağıdaki soruların altında bulunan noktalı yerleri, verilen tablodaki sözcükleri ve sözcük grubuna ait kutucuk numaralarını kullanarak uygun şekilde
dolduralım.

Cevap:

1) Hangisi ya da hangileri vücutta düzenleyici olarak görev yapar?
(7, 10, 11)
2) Hangisi ya da hangileri protein bakımından zengin besinlerdir?
(2, 12)
3) Hangisi ya da hangileri sağlıksız beslenme sonucu oluşabilen hastalıklardır?
(3, 6)
4) Hangisi ya da hangileri insan sağlığını olumsuz etkiler?
(1, 3, 5, 6)


Soru: C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.

Cevap:

1) (Y) Vitamin ve mineraller, vücutta enerji verici olarak kullanılır.
2) (D) Su ve mineraller bütün besinlerde bulunur.
3) (D) Tahıllar, karbonhidrat yönünden zengin besinlerdir.
4) (Y) Sigara ve alkol kullanımı sadece vücuda zarar verir.
5) (D) Obezite besin israfına neden olur.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Anka Yayınları

Soru: Ç. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan
kelimelerden uygun olanları yazalım.

Cevap:

1) Sigara ve alkol kullanımı cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.
2) Et ve süt ürünleri protein bakımından zengin besinlerdir.
3) Tüm besinlerde su ve mineral bulunur.


D. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.
Soru
: 1) Aşağıdaki besinlerden hangisi protein yönünden zengindir?

Cevap: A

A) Peynir B) Ceviz C) Portakal D) Ekmek


Soru: 2) I. Sigara ve alkol tüketilen ortamlardan uzak durulmalıdır.
II. Sigara ve alkol, bu maddeleri kullanan kişilere zararlar verir.
III. Sigara ve alkolün zararları hakkında insanlar bilgilendirilmelidir.
Sigara ve alkolle ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Cevap: D

A) Yalnız I B) Yalnız II C) II ve III D) I, II ve III


Soru: 3) Aşağıdakilerden hangisi sigara ve alkolün vücuda verdiği zararlardan biri değildir?

Cevap: D

A) Ağız kokusu yapma
B) Denge ve bilinç kaybına neden olma
C) Kan dolaşımını aksatma
D) Aile bütçesini olumsuz etkileme


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Anka Yayınları

Soru: 4) Yukarıda verilen besinler içeriklerine göre eşleştirildiğinde aşağıdaki şekillerden hangisi oluşur?

Cevap: B


Soru: 5) Aşağıdaki besinlerden hangisi sağlıklı beslenme için tercih edilmelidir?

Cevap: C

A) Son kullanma tarihi geçmiş gıda
B) Dondurulup çözüldükten sonra tekrar dondurulmuş gıda
C) Yıkanıp paketlenmiş taze gıda
D) Katkı maddesi içeren hazır gıda


Soru: 6) Aşağıdakilerden hangisi obeziteye neden olmaz?

Cevap: A

A) Dengeli ve sağlıklı beslenme
B) Hamburger, cips gibi yiyecekleri çok yeme
C) Ana ve ara öğünleri atlama
D) Karbonhidrat ve yağlı besinleri fazla tüketme


Soru: 7) Elvin teneffüste oynarken ayağı takılıp düştü. Dizinde ufak sıyrıklar oluştu. Elvin, bu yaranın hızlıca kapanması için hangi besin içeriğini daha çok tüketmelidir?

Cevap: C

A) Yağ B) Su C) Protein D) Karbonhidrat


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Anka Yayınları

Soru: 8) Obezitenin neden olduğu problemleri araştıran bir öğrenci aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşamaz?

Cevap: B

A) Obezite besin israfına neden olur.
B) Obezite sadece sindirimle ilgili sorunlara neden olur.
C) Obeziteli bireylerin hareket yeteneği kısıtlanır.
D) Obezite kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir.


Soru: 9) Yukarıdaki bilgilerin doğru ya da yanlış olmasına göre ilerleyen bir öğrenci kaçıncı çıkışa ulaşır?

Cevap: A

A) 1. çıkış B) 2. çıkış C) 3. çıkış D) 4. çıkış


Soru: 10) I. Katkı maddelerinin tamamı yararlıdır.
II. Besinler taze ve doğal olarak tüketilmelidir.
III. Son kullanma tarihi geçmiş besinler tüketilmemelidir.
IV. Obezite, beslenme alışkanlıkları düzenlenerek önlenebilir.
Yukarıdaki bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

Cevap: C

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.