Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 1:03 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92-94-97-98. Cevapları MEB yayınları

Kuvvetin Hareketli Cisimler Üzerindeki Etkisi Cevapları

3. ÜNİTE KUVVETİN ETKİLERİ / FİZİKSEL OLAYLAR: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92-94-97-98. Cevapları MEB yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

1. Hangi durumda oyuncak arabanın hızlandığını gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Hareket kısmın da kuvvet uyguladığımız zaman daha çok hızlandı.


2. Hangi durumda oyuncak arabanın yavaşladığını gözlemlediniz? Neden?
Cevap: tersi yönünde kuvvet uyguladığımız zaman yavaşladı.


3. Hangi durumda oyuncak arabanın durduğunu gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Tersi yönünde kuvvet uyguladığımız zaman yavaşladı ve daha sonra durdu.


4. Hangi durumda oyuncak arabanın yön değiştirdiğini gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Yan taraftan kuvvet uygulandığında yönü değişti.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları MEB yayınları

Kuvvetin Şekil Değiştirici Etkisi Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları MEB Yayınları

1. Balon, yay, sünger ve plastik topun üzerinden kuvvet kalktıktan sonra şekillerinde ne tür değişiklikler meydana geldi?
Cevap: Eski hallerine yavaş bir şekilde geri dönmüşlerdir.


2. Bu cisimler üzerinde kuvvetin hangi etkisi görülmektedir?
Cevap: Kuvvetin şekil değiştirici etkisi görülmüştür.


3. Cisimler üzerinden kuvvetin etkisi kalkınca hangi cisimler eski şekillerine geri döndü?
Cevap:   Plastik top, sünger ve yay geri dönmüştür.


4. Kuvvetin etkisi kalktıktan sonra cisimlerin eski şekillerine dönmelerinin veya
dönmemelerinin günlük yaşamda sağladığı faydalar neler olabilir?

Cevap:   Örnek verecek olursak çekmecelerde olan yeni sistem ile açtığımız zaman kapatırken yavaş yavaş kendi kapanıyor. Bu gibi olaylar bizim hayatımızı kolaylaştırır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız. Bulduğunuz cevapları bulmacadaki
yerlerine yerleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

B) Yanda verilen oyuncak arabayla ilgili senaryoların sonuçlarını soruların altındaki boşluklara yazınız.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76-80. Cevapları ATA Yayıncılık

1. Senaryo: 3 yönünde hareket eden arabayı yavaşlatmak ya da durdurmak için arabaya hangi yönde ve nasıl bir kuvvet uygulamamız gerekir?
Cevap: 3 tarafına geçip itme veya 1 tarafına geçip çekme kuvveti uygulamamız gerekir.


2. Senaryo: 1 yönünde hareket ederken arabayı hızlandırmak için arabaya hangi yönde ve nasıl bir kuvvet uygulamamız gerekir?
Cevap: 3 yönünden 1 yönüne çekme veya 1 yönünden 3 yönüne itme kuvvetti uygulamamız gerekir.


3. Senaryo: 4 yönünde hareket eden arabanın yönünü değiştirmek için arabaya hangi yönde ve nasıl bir kuvvet uygulamamız gerekir?
Cevap: 2 yönünde itme kuvveti uygularız.


C) Aşağıdaki tabloda verilen boşlukları tamamlayınız
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.