Anasayfa
Ara Bul
16 Temmuz 2021, 20:18
Mehmet
Yönetici

4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 123-125 Cevapları MEB yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 123 124 125  Cevapları MEB yayınları Duyu Organlarım İle Maddeleri Sınıflandırıyorum Suyu Emen ve Emmeyen Maddeler

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 123  Cevapları MEB yayınları

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

1. Görme duyumuzu kullanarak birbirinden ayırt edebildiğimiz maddeleri yazınız.
Cevap :  Görme duyumuz sayesinde çevremizi gözlemleyebilmekte, kendimizi her hangi bir tehlikeden koruyabiliyoruz. Görme duyumuz ile renkleri, insanları ve diğer canlıları bir birinden ayıra biliyoruz.

2. Koku alma duyumuzu kullanarak kolayca tanıyabileceğimiz maddeler hangileridir?
Cevap : Koku alma duyumuz ile pis ile güzel kokuları bir birinden ayırt ederiz. Çöplük kokusu ve gül kokusunu ayırt ederiz.

3. Tat alma duyumuzu kullanarak ayırt edebileceğimiz maddeler hangileridir?
Cevap : Tat alma duyumuz sayesinde sevdiğimiz ve sevmediğimiz yemekleri ayırt ederiz. Tadı güzel olan yiyecekleri bilir, kötü olanları yemeyiz.

4. Dokunma duyumuzu kullanarak esnek veya kırılgan, sert veya yumuşak, pürüzlü veya pürüzsüz olduklarını anlayabileceğimiz maddeler hangileridir?
Cevap : Dokunma duyumuz ile sert ve yumuşağı, sağlam ile bozuğu ayırt edebiliriz. Bir maddeye dokunarak onu kavrayabiliriz.

5. Duyarak ayırt edebildiğimiz maddeler hangileridir?
Cevap : Duyarak bir çok kişiyi sesinden tanıya bilir, hayvanları tanıyabiliriz. Duyarak bir çok canlı varlığı bir birinden ayırırız.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125  Cevapları MEB yayınları

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

1. Hangi maddeler suyu emdi? Neden?

Cevap :  Sünger, kağıt mendil, temizlik bezi, pamuklu kumaş ve kağıt gibi maddeler suyu emdiler. Çünkü bu maddeler emici özelliklere sahiptir.

2. Maddeleri suyu emen ve emmeyenler diye sınıflandırabilir miyiz? Neden?

Cevap : Maddeleri suyu emen ve emmeyenler diye sınıflandırabiliriz. Bunun sebebi bazı maddelerin suyu emmiş olması, bazılarının ise emmemiş olmasıdır.

3. Maddeleri suyu emenler ve emmeyenler diye sınıflandırmak günlük hayatta bize ne gibi kolaylıklar sağlar?

Cevap :  Maddelerin suyu emen ve emmeyen olarak sınıflandırmamız günlük hayatta bizlere bir çok fayda sağlar. Telefonumuza su geldiği zaman telefonumuzu suyu emen bir madde ile sileriz. Örnek olarak peçete veya bez gibi.

4. Bu sınıflandırmayı yaparken hangi duyu organlarımızdan yararlandık?

Cevap : Bu sınıflandırmayı yaparken göz ve deri duyu organımdan yararlandım.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.