Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 4:09

4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 46-47 Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 3. ÜNİTE: ADALET VE EŞİTLİK Sayfa 46-47 Cevapları MEB Yayınları Farklılıklara Saygı

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki anketi doldurunuz.

Cevap:

En sevdiğiniz renk: Kırmızı
En sevdiğiniz yemek: Makarna
En sevdiğiniz oyun: Voleybol
En sevdiğiniz film: Marslılar annem ve ben
En sevdiğiniz şarkı: Bangır bangır
En sevdiğiniz kitap: Harry Potter Serisi

2. Sizce sınıf arkadaşlarınız yukarıdaki ankete aynı şeyleri yazmış olabilir mi? Sebeplerini
açıklayınız.

Cevap: Bence farklı yazmışlardır. Çünkü herkesin beğendiği şeyler farklıdır.

3. Bütün insanların ilgileri, düşünceleri ve zevkleri aynı özelliklere sahip olsaydı ne olurdu?
Tartışınız.

Cevap:  Bence kötü olurdu. Kimse kimseyle konuşamazdı.

Aşağıdaki resmi inceleyerek ilgili soruları cevaplayınız.

1. Gölde kendi yansımasını ilk kez gören ördek neden şaşkınlık yaşamıştır?

Cevap: Kardeşlerine benzemediği için farklı olduğunu düşünmüştür. Halbuki sadece rengi farklıdır.

2. Üçüncü sıradaki yavru ördeğin farklı özelliklere sahip olması diğer ördeklerle beraber yüzmesine engel olmuş mudur? Neden?

Cevap: Hayır olmamıştır. Çünkü renginin değişik olması onu civcivlikten çıkarmamıştır.

3. Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi? Açıklayınız.

Cevap: Hayır engellemez. Farklılıklarımız bizi değişik yapmaz. Daha çok saygı duyarak farklılıklarımızı kabul ederek anlaşmamız gerek.


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları

1. İnsanların birbirinden farklı olan özelliklerine örnekler veriniz.

Cevap:

  • Hobileri
  • Göz renkleri, saçları
  • Sevdikleri filmleri
  • Duygu ve düşünceleri

2. İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Toplum içinde karmaşa olur. Toplumun huzursuz olmasına sebep olurdu.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.