Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 22:53

4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 48-49 Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 3. ÜNİTE: ADALET VE EŞİTLİK Sayfa 48-49 Cevapları MEB Yayınları Adalet ve Eşitlik

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki resimlerden yararlanarak ilgili soruları cevaplayınız.

1. Tilki, çorbayı eşit bir şekilde paylaştırmış mıdır?

Cevap: Evet eşit bir şekilde paylaşmıştır.

2. Tilki, leyleğe karşı adil davranmış mıdır?

Cevap: Hayır değildir. Çünkü leyleğin içebileceği şekilde vermemiştir.

3. Leylek çorbasını niçin içememiştir?

Cevap: Tabak düzdür ve gagası sivri olduğu için içememiştir.

4. Tilki, leylekle aralarındaki bireysel farklılığı göz önüne almış mıdır?

Cevap: Hayır göz önüne almamıştır.

5. Tilki ile leylek arasında adaletin sağlanması için ne yapılmalıdır? Tartışınız.

Cevap: Onun yiyebileceği kapta vermesi gerekmektedir.


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları

Beril ile Özgürcan, annesi ve babası ile birlikte sinemaya gitmişlerdi. Filmin başlama saatini
bekliyorlardı. Bu sırada özel gereksinimli bir kişinin merdivenden çıkamadığını gördüler. Bu
duruma üzüldüler.
Özel gereksinimli kişilere yönelik adaletli olunması için çözüm önerileriniz nelerdir? Söyleyiniz.

Cevap:

  • Onlarla iyi anlaşmamız gerekir.
  • Onları incitecek bir şey yapmamamız gerekir.
  • Onun güvenini kazanıp saygılı olmamız gerekir.
  • Davranışlarını yadırgamayıp hep yanlarında olmamız gerekir. Bu gibi davranışları yapmayan insanları uyarmamız gerekir.

1. Eşitlik ile adalet arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

Cevap:  Eşitlik bir yerde herkesin aynı haklara sahip olmasıdır. Adalet ise hakkettiğini almasıdır.

2. Adaletli bir insan olmak için neler yapılmalıdır? Anlatınız.

Cevap:   Herkesin haklarına saygı duymamız gerekir. Kimsenin hakkını yememeliyiz ve hakları yiyen insanları da uyarmamız gerekir.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.