Anasayfa
Ara Bul
26 Eylül 2021, 19:54
Zahit
Editor

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-29. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık Doğal Sayıları Yuvarlama

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

                                                                ALIŞTIRMALAR

1. Serpil bu hafta 8633 saniye boyunca ödevlerini kontrol etti. serpil’in ödevlerini kontrol ettiği süreyi saniye biriminde en yakın onluğa ve yüzlüğe yuvarlayınız. (Çözümü defterinize yazınız.)
Cevap:

8633 = En yakın onluğa yuvarlanmış hali =8630
8633 = En yakın yüzlüğe yuvarlanmış hali = 8600

2. Verilen sayıları en yakın onluğa yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayıları noktalı yerlere yazınız. ,
Cevap:

a) 6328 = 6330                         b)  997 = 1000                              c) 1941 = 1940
ç) 4645 = 4650                         d) 7762 = 7760                              e) 2613 = 2610
f) 874 = 870                              g) 5736 = 5740                               ğ) 3719 = 3720

3) Verilen sayıları en yakın yüzlüğe yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayıları noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 8209 = 8300                        b) 7650 = 76700                            c) 1748 = 1700
ç) 6372 = 6400                         d) 5519 = 5500                               e) 4337 = 4300
f) 2797 = 2800                          g) 763 = 1000                                 ğ) 9602 = 9600

4) Şemadaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı yola ulaştınız.
Cevap:

şema

 

 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 29. Sayfa Cevapları

                                                                       ALIŞTIRMALAR

1.  Selam Hanım, Melek Hanım, Kemal Bey ve Osman Bey, şirketlerinin yıllık kazançlarını hesapladılar. Selma Hanım yıllık kazancının 86 340 TL, Melek Hanım 675 000 TL, Kemal Bey 240 000 TL, Osman Bey 512 000 TL olduğunu gördü. Hesaplanan yıllık kazançları büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:
675 000 >512 000 >240 000 > 86 340

2. Sıralamalar doğru ise başındaki kutucağa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:
a) D
b) Y
c) Y
ç) Y

3. Verilen doğal sayıları küçükten büyüğe doğru sıralayınız. Noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:
a) 824 < 6612 <  56 400 < 328 440 < 912 325
b) 9909 < 99 090 < <99 999 < 990 099 < 999 000
c)  712 < 1986 < 2093 < 138 246 < 808 610
ç) 962 <  19 613 < 24 640 < 86 326 < 100 248

 

4.  42 603 < 348 410 < 326 300 < 186 240 < 960 007
Yukarıdaki sıralamada hangi iki doğal sayının yerleri değiştirildiğinde sıralama doğru olur? 

Cevap:  348 410 ile 186 240 sayılarının yerleri değiştirildiğinde sıralama doğru olur.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.