Anasayfa Kitap Cevapları
26 Şubat 2022, 6:45 - Mehmet Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları ATA Yayıncılık Hakkında Bilgiler Verilmiştir.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları

Cevabını görmek istediğiniz etkinlik veya Sayfaların numarasını bularak üstüne tıklayınız.


1. ÜNİTE

  • 4, 5 ve 6 Basamaklı Doğal Sayılar Cevapları Sayfa 10-11-12-13
  • Yüzer ve Biner İleriye Doğru Sayma Cevapları Sayfa 14-15-16
  • 4, 5 ve 6 Basamaklı Doğal Sayıların Bölükleri, Basamakları ve Doğal Sayıları Çözümleme Cevapları Sayfa 17
  • Doğal Sayıların Bölükleri, Basamakları ve Basamaklardaki Rakamların Basamak Değerleri Cevapları Sayfa 17-18-19-20
  • Doğal Sayıları Çözümleme Cevapları Sayfa 21-22-23
  • Doğal Sayıları En Yakın Onluğa veya Yüzlüğe Yuvarlama Cevapları Sayfa 24-25-26
  • Doğal Sayıları Sıralama Cevapları Sayfa 27-28-29
  • Sayı Örüntüleri Cevapları Sayfa 30-31-32-33
  • Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Cevapları Sayfa 34-35-36-37-38-39
  • Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Cevapları Sayfa 40-41-42
  • Zihinden Çıkarma İşlemi Cevapları Sayfa 43-44-45
  • 1. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ Cevapları Sayfa 46-47-48-49

 


2. ÜNİTE

  • Toplama İşleminin Sonucunu Tahmin Etme ve Zihinden Toplama İşlemi Cevapları Sayfa 50
  • Zihinden Toplama İşlemi Cevapları Sayfa 52
  • Toplama İşlemi ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 55
  • Çıkarma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme Cevapları Sayfa 62
  • Toplama ve Çıkarma İşlemi ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 65
  • 2. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ Cevapları Sayfa 70

 


3. ÜNİTE

  • Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Cevapları Sayfa 74
  • Doğal Sayılarla Kısa Yoldan ve Zihinden Çarpma İşlemi Cevapları Sayfa 79
  • Kısa Yoldan Çarpma İşlemi Cevapları Sayfa 79
  • Zihinden Çarpma İşlemi Cevapları Sayfa 82
  • Çarpma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme Cevapları Sayfa 84
  • Çarpma İşlemi ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 87
  • Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Cevapları Sayfa 91
  • Bölme İşlemi Yapalım Cevapları Sayfa 91
  • Doğal Sayıları, Bir Basamaklı Doğal Sayılara Bölme İşlemi Cevapları Sayfa 96
  • Zihinden Bölme İşlemi Cevapları Sayfa 97
  • Bölme İşleminin Sonucunu Tahmin Etme Cevapları Sayfa 100
  • Çarpma ve Bölme İşlemleri Arasındaki İlişki Cevapları Sayfa 103
  • Bölme İşlemi ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 108
  • İfadelerin Eşitlik Durumu Cevapları Sayfa 113
  • 3. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ Cevapları Sayfa 118

 


4. ÜNİTE

  • Basit, Bileşik ve Tam Sayılı Kesirler Cevapları Sayfa 122
  • Birim Kesirleri Karşılaştırma ve Sıralama Cevapları Sayfa 126
  • Bir Çokluğun Belirtilen Bir Basit Kesir Kadarını Belirleme Cevapları Sayfa 130
  • Paydaları Eşit Olan Kesirleri Karşılaştırma Cevapları Sayfa 133
  • Paydaları Eşit Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Cevapları Sayfa 137
  • Kesirlerle İlgili Problemler Cevapları Sayfa 142
  • Saat-Dakika ve Dakika-Saniye Arasındaki Dönüştürmeler Cevapları Sayfa 147
  • Yıl-Ay-Hafta ve Ay-Hafta-Gün Arasındaki Dönüştürmeler Cevapları Sayfa 150
  • Zaman Ölçme ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 155
  • Sütun Grafiği Cevapları Sayfa 160
  • Verilerin Farklı Gösterimleri Cevapları Sayfa 167
  • 4. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ Cevapları Sayfa 180

 


5. ÜNİTE

  • Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Cevapları Sayfa 188
  • Üçgen, Kare ve Dikdörtgenin Kenarlarını ve Köşelerini
  • İsimlendirme Cevapları Sayfa 189
  • Kare ve Dikdörtgenin Kenar Özellikleri Cevapları Sayfa 191
  • Üçgenleri Kenar Uzunluklarına Göre Sınıflandırma Cevapları Sayfa 192
  • Açınımı Verilen Küpü Oluşturma Cevapları Sayfa 195
  • Çizimlere Uygun Yapılar Cevapları Sayfa 197
  • Düzlem Cevapları Sayfa 200
  • Açılar Cevapları Sayfa 202
  • Açının Köşesi, Kenarları, İsimlendirilmesi ve Sembolle
  • Gösterimi Cevapları Sayfa 202
  • Açıları Standart Olmayan Birimlerle Ölçme Cevapları Sayfa 204
  • Açıları Standart Açı Ölçme Araçlarıyla Ölçme Cevapları Sayfa 205
  • Ölçüsü Verilen Açıyı Çizme Cevapları Sayfa 208
  • Simetri Cevapları Sayfa 211
  • Uzunlukları Ölçme Cevapları Sayfa 217
  • Milimetrenin Kullanım Alanları Cevapları Sayfa 218
  • Uzunluk Ölçme Birimleri Arasındaki İlişkiler Cevapları Sayfa 219
  • Uzunluk Ölçülerini Tahmin Etme Cevapları Sayfa 222
  • Uzunluk Ölçme Birimleri ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 225
  • 5. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ Cevapları Sayfa 230

 


6. ÜNİTE

  • Kare ve Dikdörtgenin Çevre Uzunlukları Cevapları Sayfa 236
  • Çevre Uzunluğu ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 241
  • Alan ile Birimkare İlişkisi Cevapları Sayfa 246
  • Kare ve Dikdörtgenin Alanı Cevapları Sayfa 249
  • Tartma Cevapları Sayfa 252
  • Kilogram ve Gramın Birlikte Kullanımı Cevapları Sayfa 254
  • Ton ve Miligramın Kullanıldığı Yerler Cevapları Sayfa 256
  • Tartma Birimleri Arasındaki İlişkiler Cevapları Sayfa 258
  • Tartma ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 261
  • Sıvı Ölçme Cevapları Sayfa 266
  • Litre ve Mililitre Arasındaki İlişki Cevapları Sayfa 268
  • Litre ve Mililitreyi Bir Arada Kullanma Cevapları Sayfa 270Bir Kaptaki Sıvının Miktarını Tahmin Etme Cevapları Sayfa 273
  • Litre ve Mililitre ile İlgili Problemler Cevapları Sayfa 276
  • 6. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ Cevapları Sayfa 281

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 10-11-12-13. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 4, 5 ve 6 Basamaklı Doğal Sayılar


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 10. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 10. Sayfa Cevapları

Bir ilçede, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak için yapılan etkinliğe 999 kişi katılmıştır. Etkinliğe bir kişi daha katılırsa etkinlikte bulunan kişi sayısı üç basamaklı bir sayı olarak ifade edilebilir mi? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Etkinliğe bir kişi daha katılırsa üç basamaklı bir sayı olmaktan çıkarak dört basamaklı bir basamak olur. Çünkü 999 + 1 = 1000 olur. 1000 sayısı dört basamaklı bir saydır.

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 13. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Bir matbaada 75 248 adet kitap basıldı. Matbaada basılan kitap sayısının kaç basamaklı bir doğal sayı olduğunu belirleyiniz. Doğal sayının okunuşunu yazınız. (Çözümü defterinize yazınız.)
Cevap: 75 248 sayısındaki rakamları topladığımızda beş basamaklı doğal sayı olduğunu görürüz. Bunun Yazı ile yazılışı ise; Yetmiş beş bin iki yüz kırk sekiz’dir.

 

2. Kutucuklarda bazı doğal sayılar verilmiştir. Altı basamaklı doğal sayıların bulunduğu kutucukları boyayınız.

doğal sayılar

 

3. Engin Bey, beğendiği televizyonu aldı ve satıcıya ödeme yaptı. Yandaki görsele göre Engin Bey’in satıcıya ödediği paranın kaç basamaklı olduğunu belirleyiniz. Sayının okunuşunu yazınız.

paranın kaç basamaklı olduğunu belirleyiniz
Cevap: 3-2-5-0 dört rakamdan oluşan bir sayı olduğundan dört basamaklı bir doğal sayıdır. Okunuşu ise; Üç bin iki yüz elli
Cevap: Engin Bey’in satıcıya ödediği para dört basamaklıdır. okunuşu ise Üç bin iki yüz elli şeklindedir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 273-274-276. Cevapları MEB Yayınları

 

4. Okunuşları verilen doğal sayıları noktalı yerlere yazınız.

a) Elli bin iki = 50.002
b) Üç yüz on üç bin iki yüz dört = 313.204
c) Dokuz bin üç yüz kırk iki = 9. 342
ç) Beş yüz bin = 500.00
d) Altmış üç bin sekiz yüz elli bir = 63.851
e) İki bin altı yüz on sekiz = 2618
f) Yirmi yedi bin altmış iki = 27.062
g) Altı yüz sekiz bin iki yüz bir = 608.201

 

5. Doğal sayıların okunuşlarını yazınız.

a) 1386 = Bin üç yüz seksen altı
b) 5603 = Beş bin altı yüz üç
c) 86 312 = Seksen altı bin üç yüz on iki
ç) 50 867 = Elli bin sekiz yüz altmış yedi
d) 500 269 = Beş yüz bin iki yüz altmış dokuz
e) 128 040 = Yüz yirmi sekiz bin kırk

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14-15-16. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık Yüzer ve Biner İleriye Doğru Sayma


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14. Sayfa Cevapları

Ayşe, annesine sınıfta yaptığı ritmik saymayı anlattı. Ayşe, 1000’den sonra ritmik saymaya devam etseydi ilk olarak hangi sayıyı söylerdi? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Ayşe 100’er ritmik saydığına göre 1000’den sonra 1100 sayısını söylerdi.

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 16. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıda, bazı yüzer ve biner saymalar verilmiştir. Noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.

a) 7600 – 7700 – 7800 7900 – 8000 – 81008200
b) 3200 – 3300 – 3400 – 350036003700 – 3800
c) 6100 – 6200 – 6300 – 64006500 – 6600 – 6700 
ç) 3000 – 4000 – 5000 – 6000 – 7000 – 80009000
d) 1000 – 2000 – 3000 – 400050006000 – 7000
e) 2700 – 2800 – 2900 – 3000 – 310032003300

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları MEB Yayınları

2. Bir mağazada her ay 1000 toka satılıyor. Mağazada 8 ay boyunca satılan aylık toka sayısının toplamını biner ileriye doğru sayarak bulunuz. (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap:

Birinci ay = 1000
İkinci ay = 2000
Üçüncü ay = 3000
Dördüncü ay = 4000
Beşinci ay = 5000
Altıncı ay = 6000
Yedinci ay = 7000
Sekizinci ay = 8000

Cevap2: 1000 – 2000 – 3000 – 4000 – 5000 – 6000 – 7000 – 8000 Toplamda 8000 toka satılmıştır.

3. Bir fabrikada önceden 3700 bisiklet üretmişti. Fabrikada her gün 100 bisiklet satıldığına göre 1 hafta boyunca, her günün sonunda fabrikada üretilen toplam bisiklet sayılarını, yüzer ileriye doğru sayarak bulunuz.
Cevap:

Birinci gün = 3800
İkinci gün = 3900
Üçüncü gün = 4000
Dördüncü gün = 4100
Beşinci gün = 4200
Altıncı gün = 4300
Yedinci gün = 4400

Bir hafta boyunca fabrika 4400 toka satışı yapmıştır.

Cevap2: 3700 – 3800 – 3900 – 4000 – 4100 – 4200 – 4300 Toplamda 4300 bisiklet üretilmiştir.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 17-18-19-20-21-22-23 Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

4, 5 ve 6 Basamaklı Doğal Sayıların Bölükleri, Basamakları ve Doğal Sayıları Çözümleme


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 17. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

Etkinlik

Üç basamaklı bir doğal sayı yazalım.
Cevap: Üç basamaklı doğal sayı : 131

Doğal sayı → 131
1→Birler basamağı
3→Onlar Basamağı
1→Yüzler basamağı

Doğal sayının basamaklarını ve sayıdaki rakamların basamak değerlerini yazalım
Cevap:

1 = Yüzler basamağı = Basamak değeri = 100
3 = Onlar basamağı = Basamak değeri = 30
1 = Birler basamağı = Basamak değeri = 1

Doğal sayıda bir rakam daha olsaydı sayı kaç basamaklı olurdu?
Cevap:  Doğal sayıda bir sayı daha olsaydı dört basamaklı sayı olurdu.

Cevap: Üç basamaklı doğal sayıda bir rakam daha olsa dört basamaklı doğal sayı olurdu.

Doğal sayıdaki en büyük basamağa ne ad verilebilirdi? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Dört basamaklı bir doğal sayıda en büyük basamak binler basamağı olurdu.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 22. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Verilen basamak tablolarını tamamlayınız.

basamak tabloları

basamak tabloları

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

2. Belirtilen doğal sayıları noktalı yerlere yazınız.

a) Binler bölüğünde 602, birler bölüğünde 18 olan altı basamaklı doğal sayı: 602 018
b) Yüzler basamağındaki rakamının basamak değeri 700, on binler basamağında 9 rakamı olan beş basamaklı en küçük doğal sayı: 90 700
c) Binler basamağındaki rakamının basamak değeri 8000, birler bölüğünde 562 sayısı olan dört basamaklı doğal sayı: 8 562

 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları

3. Erdinç Bey, kendisine ait turizm şirketinden geçen yıl 75 900 TL kazanç elde etti. Erdinç Bey’in geçen yıl elde ettiği kazancın bölüklerini, basamaklarını ve basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirleyiniz.
Cevap:

23. Sayfa Cevapları

 

4. Verilen çözümlemelerdeki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.

6344= (6×1000) + (3×100) + (4×10) + (4×1)
18 007 = (1×10 000) + ( 8×1000) + ( 7×1)
146 402 = (1×100 000) + (4×10 000) + (6×1000) + (4×100) + (2×1)
4028 = (4×1000) + (2×10) + (8×1)

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık Doğal Sayıları Yuvarlama


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Serpil bu hafta 8633 saniye boyunca ödevlerini kontrol etti. serpil’in ödevlerini kontrol ettiği süreyi saniye biriminde en yakın onluğa ve yüzlüğe yuvarlayınız. (Çözümü defterinize yazınız.)
Cevap:

8633 = En yakın onluğa yuvarlanmış hali =8630
8633 = En yakın yüzlüğe yuvarlanmış hali = 8600

2. Verilen sayıları en yakın onluğa yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayıları noktalı yerlere yazınız. ,
Cevap:

a) 6328 = 6330 b) 997 = 1000 c) 1941 = 1940
ç) 4645 = 4650 d) 7762 = 7760 e) 2613 = 2610
f) 874 = 870 g) 5736 = 5740 ğ) 3719 = 3720

3) Verilen sayıları en yakın yüzlüğe yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayıları noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 8209 = 8300 b) 7650 = 76700 c) 1748 = 1700
ç) 6372 = 6400 d) 5519 = 5500 e) 4337 = 4300
f) 2797 = 2800 g) 763 = 1000 ğ) 9602 = 9600

4) Şemadaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı yola ulaştınız.
Cevap:

şema

 

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 29. Sayfa Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Selam Hanım, Melek Hanım, Kemal Bey ve Osman Bey, şirketlerinin yıllık kazançlarını hesapladılar. Selma Hanım yıllık kazancının 86 340 TL, Melek Hanım 675 000 TL, Kemal Bey 240 000 TL, Osman Bey 512 000 TL olduğunu gördü. Hesaplanan yıllık kazançları büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:
675 000 >512 000 >240 000 > 86 340

2. Sıralamalar doğru ise başındaki kutucağa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:
a) D
b) Y
c) Y
ç) Y

3. Verilen doğal sayıları küçükten büyüğe doğru sıralayınız. Noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:
a) 824 < 6612 < 56 400 < 328 440 < 912 325
b) 9909 < 99 090 < <99 999 < 990 099 < 999 000
c) 712 < 1986 < 2093 < 138 246 < 808 610
ç) 962 < 19 613 < 24 640 < 86 326 < 100 248

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37-38. Cevapları MEB Yayınları

 

4. 42 603 < 348 410 < 326 300 < 186 240 < 960 007
Yukarıdaki sıralamada hangi iki doğal sayının yerleri değiştirildiğinde sıralama doğru olur? 
Cevap:  348 410 ile 186 240 sayılarının yerleri değiştirildiğinde sıralama doğru olur.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30-31-32-33. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık Sayı Örüntüleri


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

Hacer kumbarasına her gün 2 TL atmaktadır. Her günün sonunda kumbarasında biriken paralar ile bir sayı örüntüsü oluşturmak istemektedir. Hacer, sayı örüntüsünü oluştururken nasıl bir yol izlemelidir? Açıklayınız.
Cevap: Hacer ikişer sayarak kumbarasına attığı paralarla bir sayı örüntüsü oluşturabilir. Böylece kaç gün bu paraya ulaştığını bulabilir.

Etkinlik:

Sayılar arasındaki ilişkiyi belirlerken nelere dikkat ettiğinizi açıklayınız.
Cevap: Anlaşılır bir sıralamaya göre yazılmasına özen gösteririm.

Sayı örüntüsünün kuralını bulunuz.
Cevap: Sayı örüntüsünün kuralı 4’er artmasıdır.

Sayı örüntüsünün kuralını bulunurken nelere dikkat ettiğinizi açıklayınız.
Cevap: Sayı örüntüsünün kuralını belirlerken arasındaki sayıların kaçar kaçar arttığına dikkat ederim.

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 33. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Verilen sayı örüntülerinin kuralını açıklayınız.

a) 10’ar artan sayı örüntülerden oluşmaktadır.
b) 3’er artan sayı örüntülerden oluşmaktadır.
c) 20’şer azalan sayı örüntülerden oluşmaktadır.
ç) 20’şer artan sayı örüntülerden oluşmaktadır.
d) 14’er azalan sayı örüntülerden oluşmaktadır.

2. Kareli alanda, azalan bir sayı örüntüsünü oluşturunuz. Oluşturduğunuz sayı örüntüsünün kuralını açıklayınız.
Cevap: 22 – 20 – 18 – 16 – 14 – 12 – 10 = (2’şer azalan bir sayı örüntüsü)

3. Kareli alanda, artan bir sayı örüntüsü oluşturunuz. Oluşturduğunuz sayı örüntüsünün kuralını açıklayınız. ,
Cevap: 15 – 30 – 45 – 60 – 75 – 90 – 105 = (15’er artan bir sayı örüntüsü)

4. ( 8 – 20 – 32 – 44 – 56 – 68)

Semra, yukarıdaki sayı örüntüsünü oluşturdu. Sayı örüntüsüne göre aşağıdaki ifadede verilen noktalı yere “artan” veya “azalan” kelimelerinden uygun olanı yazınız. 
Cevap: “Semra’nın oluşturduğu sayı örüntüsü …12’şer artan… bir sayı örüntüsüdür.”

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34-35-36-37-38-39. sayfa Cevapları Ata Yayıncılık Doğal Sayılarla Toplama İşlemi

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

Bir fabrikada ilk gün 3946, ikinci gün 3708 oyuncak üretilmiştir. Fabrikada iki gün boyunca üretilen oyuncak sayısı bulunurken hangi işlem yapılmalıdır? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Bunun için toplama işlemi yapmalıyız. Çünkü iki günün toplamı sorulmaktadır. Toplam sorulduğundan dolayı bizde toplama işlemi yapmalıyız.

3946+3708=7654

Etkinlik:
Cevap: Bu etkinliği siz yapmalısınız.

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Taban blokları ile modellenen toplama işlemini yazınız.
Cevap:

1. Toplanan: 3625
2. Toplanan: 2030
3. toplanan 429
4. Toplanan: 6084

2. Şemadaki işlemler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı çıkışa ulaştınız.
Cevap: D- D = 1. çıkışa ulaştım.

3. Toplama işlemlerindeki sembollerin yerine uygun rakamları yazınız.
Cevap:  

a) 5841 b) 3608 c) 6793
1328 1727 453
+_______ + _______ +_______
7169 5337 7246

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46-47-48. Cevapları Ata Yayıncılık 1. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

1. Okunuşları verilen doğal sayıları yazınız.

a) 6349
b) 7616
c) 42313
ç) 65508
d) 210840
e) 900099

2. Aşağıda, yüzer ve biner saymada söylenen bazı sayılar verilmiştir. Boş kutucuklara uygun sayıları yazınız.
Cevap:

1600 – 1700- 1800 – 1900 – 2000 – 2100
8900 – 9000 – 9100 – 9200 – 9300 – 9400
2000 – 3000 – 4000 – 5000 – 6000 – 7000
5000 – 6000 – 7000 – 8000 – 9000 – 10000

3. Öğrencilerin belirttiği doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını belirleyiniz. Sayıların basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini yazınız.
Cevap:

doğal sayılar

4. Aşağıdaki doğal sayıları çözümleyiniz.
Cevap:

a) 1348 = (1×1000) + (3×100) + (4×10) + (8×1)
b) 9063 = (9×1000) + (6×10) + (3×1)
c) 12 008 = (1×10 000) + (2×1000) + (8×1)
ç) 125 070= (1×100 000) + (2×10 000) + (5×1000) + (7×10)

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

5. Aşağıdaki doğal sayıları, en yakın onluğa ve yüzlüğe yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayılarla tabloyu doldurunuz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları

6. Akademisyen Sedat Bey 137 026, Melahat Hanım 2613, Engin Bey 699, Sevim Hanım 68 208 ve Nil Hanım 26 300 sayfa kitap okumuştur. Akademisyenlerin okuduğu sayfa sayılarını büyükten küçüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap:
137026 > 68208 > 26300 > 2613 > 699

7. Sayı örüntülerin kurallarını açıklayınız.
Cevap:

a) 8’er azalan sayı örüntülerinden oluşmaktadır.
b) 21’er artan sayı örüntülerinden oluşmaktadır.
c) 10’ar azalan sayı örüntülerinden oluşmaktadır.

8. Aşağıdaki sayı örüntülerinin kurallarını açıklayınız. Sayı örüntülerinin artan mı, azalan mı olduğunu belirleyiniz.

a) Artan sayı örüntüsüdür.
b) Artan sayı örüntüsüdür.
c) Azalan sayı örüntüsüdür.

9. Toplama işlemlerinin sonuçlarını noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 6332
b) 3900
c) 6772
ç) 7330
d) 4848
e) 4580
f) 7562
g) 9199

10) Toplama işlemlerinde sembollerin yerine yazılması gereken rakamları bulunuz.
Cevap:

a) 4386 b) 7643 c) 5286 d) 2630
207 1428 1640 2725
+______ +______ +_______ +_______
6393 9071 6926 5355

 


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

11. Çıkarma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

a) 4752
b) 3380
c) 4796
ç) 3694
d) 8082
e) 0408
f) 180
g) 4772
ğ) 1004
h) 2498
ı)4860
i) 2702

12. Çıkarma işlemlerini zihinden yapınız. İşlemler ile işlemlerin sonuçlarını eşleştiriniz.
Cevap:

Çıkarma işlemlerini zihinden yapınız

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

Serpil, yaz tatili boyunca 2000 soru çözmeyi planladı. Serpil, 1205 soru çözdü. Serpil, yaz tatili boyunca kaç soru daha çözmesi gerektiğini belirlerken hangi işlemi yapmalıdır? Açıklayınız.
Cevap: Serpil, Çözmesi gereken sayıyı bulmak için 2000’den 1205’i çıkarma işlemini kullanarak bulması gerekmektedir.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 45. Sayfa Cevapları Ata Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Çıkartma işlemlerindeki sembollerin yerine uygun rakamları yazınız.
Cevap:

a) 8204 b) 7246 c) 3403
6916 1009 3641
+_______ +________ +________
1288 6237 5762

2. İşlemlerin yerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 6597 b) 4246 c) 7628
3063 1628 2209
+_______ +_______ +_______
3528 2618 5419

3. Şemadaki işlemler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı çıkışa ulaştınız.
Cevap: D -Y = 2. çıkışa ulaştım.

4. Yandaki tabloda bazı işlemler verilmiştir. İşlemleri zihinden yaparak işlem sonuçlarını tablodaki uygun yerlere yazınız.
Cevap:

493-60 = 433
580-90= 490
993-100= 893
647-500 = 147

5. Kutucuklardaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap:

148 725 904 891
60 20 500 600
-____ -______ -_____ -_____
88 705 404 126

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.