Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 11:22 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105-106-107-108. Cevapları Sevgi Yayınları

3. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 105, 106, 107, 108. Sayfa Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Bir üretici, bahçesinden topladığı limonları her birinde 12 limon olacak şekilde 360 fileye koydu. Üreticinin bahçesinden topladığı limonların sayısı kaçtır?
Cevap: C

A. 372 B. 4 220 C. 4 320 D. 4 680

360 x 12 = 4320 limon vardır.


2. Aşağıdaki işlemlerden hangisi yandaki yapıyı oluşturan birimküplerin sayısını vermez?
Cevap: D

A. 4 x (3 x 2) B. (4 x 3) x 2
C. (4 x 2) x 3 D. 4 x (3 + 2)


3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız
Cevap:

(Y) Bir doğal sayıyı kısa yoldan 50 ile çarparken bu doğal sayıyı 4’e böler,
bulduğumuz bölümü 100 ile çarparız.
(D) Üç doğal sayı ile yapılan çarpma işleminde, sayıların birbirleriyle çarpılma sırasının değişmesi çarpımı değiştirmez.
(Y) Bir doğal sayıyı 100 ile zihinden çarparken bu sayının sağına üç 0 ekleyerek çarpımı söyleriz.
(D) Bir doğal sayıyı 1 000 ile çarparken bu sayının sağına üç tane 0 ekleriz.


4. Aşağıdaki işlemleri kısa yoldan yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları Sevgi Yayınları


5. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları Sevgi Yayınları

6. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak bulduğunuz sonuçlar ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları Sevgi Yayınları


7. Mesut Bey, 18 TL’ye diş macunu ve tanesi 12 TL olan diş fırçasından 4 tane aldı. Satıcıya 70 TL veren Mesut Bey, kaç Türk lirası para üstü almıştır?
Cevap: B

A. 3 B. 4 C. 5 D. 6

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161-162. Cevapları MEB Yayınları

12 X 4 = 48
48+18 = 66
70 – 66 = 4


8. 476 ÷ 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A. 4 B. 3 C. 2 D. 1

480/34 = 16


9. Mehmet Bey, tarlasından topladığı 800 kg patatesi her birinde 25 kg patates olacak şekilde çuvallara doldurdu. Bu iş için kaç tane çuval kullanılmıştır?
Cevap: A

A. 32 B. 33 C. 34 D. 35

800/25 = 32


10. Bir manav, kilogramı 8 TL’den sattığı muzlardan 2 760 TL elde etti. Manav kaç kilogram muz satmıştır?
Cevap: C

A. 335 B. 342 C. 345 D. 350

2760/8 = 345


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Sevgi Yayınları

11. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Sevgi Yayınları


12. Aşağıdaki işlemlerde noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Sevgi Yayınları


13. Esma Hanım, 400 TL ile alışverişe çıktı. 124 TL’ye ayakkabı aldı. Geriye kalan parası ile fiyatları aynı olan farklı renkteki eteklerden 3 tane aldı. Bir eteğin fiyatı kaç Türk lirasıdır?
Cevap: D

A. 82 B. 86 C. 90 D. 92

400 – 124 = 276
276/3 = 92


14. ■ ÷ 5 = 24 ÷ 3 eşitliğinin doğru olması için ■ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: C

A. 30 B. 35 C. 40 D. 45

24/3 =8
8 X 5= 40

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-45. Cevapları Sevgi Yayınları

15. Aşağıdakilerden hangisi yapılırsa 40 – 12 ≠ 6 x 5 ifadesindeki matematiksel ifadeler birbirine eşit olur?
Cevap: B

A. 40 – 12 ifadesinden 2 çıkarılırsa
B. 6 x 5 ifadesinden 2 çıkarılırsa
C. 40 – 12 ifadesine 4 eklenirse
D. 6 x 5 ifadesine 3 eklenirse

28 ≠ 30
28 = 30-2
28 = 28


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Sevgi Yayınları

16. Bir bölme işleminde bölüm 16, bölen 15 ve kalan 7’dir. Bu işlemdeki bölünen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A

A. 247 B. 257 C. 267 D. 277

16 X 15 = 240
240 + 7= 247


7. İki çarpanlı bir çarpma işleminde çarpım 912, çarpanlardan biri 24’tür. Bu işlemdeki diğer çarpan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A. 36 B. 37 C. 38 D. 39

912/24= 38


18. 14 x 17 = ▲ ÷ 2 eşitliğinin doğru olması için ▲ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: A

A. 476 B. 376 C. 346 D. 238

14 X 17 = 238
238X 2= 476


19. Aşağıdaki işlemlerin sonuçları kutularda verilmiştir. Bu işlemleri sonuçları ile eşleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Sevgi Yayınları


20. Bir bölme işleminde bölünen 863 ve bölen 7 ise bölüm ile kalan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A. Bölüm: 123, Kalan: 3
B. Bölüm: 122, Kalan: 2
C. Bölüm: 123, Kalan: 2
D. Bölüm: 121, 2 Kalan: 6

863/7 = 123 kalan: 2

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.