Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 15:58 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123-126-129. Cevapları Sevgi Yayınları

Kesirlerle İşlemler Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 123-124-125-126-127-128-129. Sayfa Sevgi Yayınları

Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemleri


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları Sevgi Yayınları

Hacer Hanım, bir karpuzu 8 eş dilime ayırdı. Dilimlerden 1 tanesini Elif’e, 2 tanesini de Özgür’e verdi. Elif ve Özgür’e verilen karpuz dilimlerinin tüm dilimlerin kaçta kaçı olduğunu söyleyiniz.
Cevap:

Elif ⇒ 1/8
Özgür ⇒ 2/8


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Sevgi Yayınları

Aşağıda modellenen işlemlerin matematik cümlelerini yazınız.
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-126-Ders-Kitabi-Cevaplari

Aşağıdaki işlemleri yapınız
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-126-Ders-Kitabi-Cevaplari1


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Sevgi Yayınları

Problem Çözme

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170-172-173. Cevapları Sevgi Yayınları

PROBLEMLER

1. Efe, parasının 4/9’ü ile öykü kitabı aldı. Efe’nin geriye kalan parası, harcama yapmadan önceki parasının kaçta kaçıdır?
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-129-Ders-Kitabi-Cevaplari

2. Yasemin, resim defterinin sayfalarının 5/12’ine resim yaptı. Resim yapılmayan sayfalar tüm defterin kaçta kaçıdır?
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-129-Ders-Kitabi-Cevaplari-1

3. Aynur Hanım, parasının 5/16’ine etek, 3/16’üne de pantolon aldı. Aynur Hanım parasının kaçta kaçını harcamıştır?
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-129-Ders-Kitabi-Cevaplari-2

4. Bir fabrikada çalışan işçilerin 15/24’i erkek, 9/24’u kadındır. Erkek işçilerle kadın işçilerin sayılarının farkı, tüm işçilerin kaçta kaçıdır?
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-129-Ders-Kitabi-Cevaplari-3

5. Bir ilden hareket eden yolcu otobüsü gideceği yolun 3/9’ünü aldıktan sonra mola verdi. Moladan sonra hareket edip tüm yolun 4/9’ünü gidince ikinci molayı
verdi. Bu otobüs, ikinci moladan sonra tüm yolun kaçta kaçını gidince diğer ile varır?

Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-129-Ders-Kitabi-Cevaplari-4

6. Seda, bir öykü kitabını 3 günde okudu. Birinci gün kitabın 5/18’ini, ikinci gün 7/18’sini okudu. Seda, öykü kitabının kaçta kaçını 3. gün okumuştur?
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-129-Ders-Kitabi-Cevaplari-5

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.