Anasayfa Kitap Cevapları
29 Aralık 2021, 17:03 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163-164. Cevapları Sevgi Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 160-161-162-163-164. Sayfa Sevgi Yayınları 4. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 1. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:

• Payı, paydasına eşit veya payı paydasından büyük olan kesirlere Bileşik kesir denir.
• Payı paydasından küçük olan kesirlere basit kesir denir.
• “0” dışındaki bir doğal sayı ile birlikte yazılan kesirlere tam sayılı kesir denir.
• Bir çokluğun belirtilen basit kesir kadarını bulurken çokluğun sayısını kesrin
paydasına böleriz. Bulduğumuz bölüm ile kesrin payını çarparız.


Soru: 2. Aşağıdakilerden hangisi bileşik kesirdir?
Cevap: B. 12/7

Soru: 3. Aşağıdakilerden hangisi basit kesirdir?
Cevap: C. 4/9

Soru: 4. Aşağıdakilerden hangisi tam sayılı kesirdir?
Cevap: A) 1 tam 3/5

Soru: 5. Buse’nin 240 TL’si vardı. Buse, parasının 3/8’ünü harcadığına göre geriye kaç Türk lirası kalmıştır?
Cevap: A) 90

240 x 3/8 = 90

Soru: 6. 7/18, 5/18 ve 9/18 kesirleri, hangi seçenekte küçükten büyüğe doğru sıralanmıştır?
Cevap: A. 5/18 < 7/18 < 9/18


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 7. 1 3/16 + 7/16 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B)

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-160-Ders-Kitabi-Cevaplari-1

Soru: 8. 5 8/13 – 3 5/18 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C)

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-160-Ders-Kitabi-Cevaplari-2

Soru: 9. Funda, parasının 2/9 ’si ile çanta, 4/9 ’ü ile ayakkabı aldı. Geriye kalan para, Funda’nın parasının kaçta kaçıdır?
Cevap:

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-160-Ders-Kitabi-Cevaplari-3

Soru: 10. Emre, 2 saat 15 dakika basketbol antrenmanı yaptı. Emre’nin antrenmanı kaç dakika sürmüştür?
Cevap: B) 135
1 saat → 60 dakika
2 x 60 = 120 dakika
120 + 15 = 135 dakika

Soru: 11. Fazilet, okulunun çevresini yürüyerek 540 saniyede dolaştı. Fazilet, okulunun çevresini kaç dakikada yürümüştür?
Cevap: A) 9

60 saniye→ 1 dakika
540 ÷ 60 = 9 dakika sürmüştür.

Soru: 12. 4 ay 3 hafta kaç gündür?
Cevap: D) 141
1 ay ⇒ 30 gün
4 x 30 = 120 gün
1 hafta ⇒ 7 gün
3 x 7 = 21 gün
120 + 21 = 141 gün


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 13. Bir izci grubunun kampı 45 gün sürdü. Kampın süresi kaç hafta kaç gündür?
Cevap: B) 6 hafta 3 gün
1 hafta→ 7 gün
45 ÷ 7 = 6
kalan: 3

Soru: Özgür eylül ayının 3/10’ünü dedesinin yanında geçirdi. Özgür, dedesinin yanında kaç gün almıştır?
Cevap:  D) 9
1 ay→ 30 gün
30 x 3/10 = 9


Bir ailenin 6 aylık ısınma giderleri aşağıdaki sütun grafiğinde gösterilmiştir. 15, 16,
17, 18 ve 19. soruları bu grafiğe göre cevaplayınız.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 15. Isınma giderinin en çok olduğu ay hangisidir?
Cevap: D) Ocak

Soru: 16. Isınma giderinin en az olduğu ay hangisidir?
Cevap: A) Haziran


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 17. Temmuz ayında ısınma giderinin haziran ayına göre artıp artmayacağını tahmin ediniz. Tahmin gerekçenizi yazınız.
Cevap: Havalar sıcak olduğu için artmayacaktır.

Soru: 18. Şubat ve mart aylarında ısınmaya toplam kaç Türk lirası ödenmiştir?
Cevap: B) 650
300 + 350 = 650

Soru: 19. Son üç ayda ısınmaya ödenen toplam para miktarı, ocak ayında ödenen para miktarından kaç Türk lirası azdır?
Cevap:

Ocak→ 400 TL
Son üç ay→ 50 + 100 + 200 = 350 TL
400 – 350 = 50 TL azdır

Soru: 20. Aşağıdaki sorulardan hangisi veri toplamaya uygundur?
Cevap:   C. Apartmanınızda oturan aileler hangi gazeteleri almaktadır?

Soru: 21. Aşağıdaki tabloda bir fırında beş günde üretilen ekmek sayıları verilmiştir. Tablodaki verileri aşağıdakilerden hangisi ile göstermek daha uygun olur?
Cevap: D. Sütun grafiği


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Sevgi Yayınları

Aşağıdaki sütun grafiğine göre 22, 23 ve 24. soruları cevaplayınız.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 22. Patatesin en çok üretildiği yıl hangisidir?
Cevap: C) 2016

Soru: 23. Patates ve soğan üretim miktarlarının aynı olduğu yıl hangisidir?
Cevap:  B) 2015

Soru: 24. Hangi yılda soğan üretimi, patates üretiminden fazla olmuştur?
Cevap: A) 2017

Soru: 25. Aşağıdaki ağaç şemasının doğru olması için hangi yakıtlar birbiriyle yer değiştirmelidir?
Cevap:  D) Doğal gaz ile kömür

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.