Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 4:17 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196-197-200. Cevapları Sevgi Yayınları

Uzunlukları Tahmin Etme Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196-197-200. Cevapları Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Sevgi Yayınları

Uçurtmanın ipinin uzunluğunu metre, santimetre ve milimetre birimlerinden hangisi ile tahmin etmek uygun olur? Bu konudaki düşüncenizi açıklayınız.
Cevap: Uçurtmanın ipinin uzunluğunu metre ile tahmin etmek uygun olur.


ETKİNLİK

Aşağıdaki tabloda verilen uzunlukları en uygun uzunluk ölçme birimiyle tahmin ediniz. Bu uzunlukları tahmin ettiğiniz ölçme birimiyle ölçünüz. Bulduğunuz ölçme sonuçlarını tahminlerinizle karşılaştırınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Sevgi Yayınları

Aşağıdaki tabloda verilen uzunlukları en uygun ölçme birimi ile tahmin ediniz. Verilen uzunlukları ölçünüz. Bulduğunuz ölçme sonuçları ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Sevgi Yayınları


Problem Çözme Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları Sevgi Yayınları

PROBLEMLER

1. Mert’in boyu 1 m 38 cm’dir. Babasının boyu, Mert’in boyundan 34 cm uzundur. Mert’in babasının boyu kaç santimetredir?
Cevap: 1 m 38 cm +34 cm = 1 m 72 cm.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205-206-208. Cevapları MEB Yayınları

2. A şehrinden B şehrine doğru hareket eden bir yolcu otobüsü 248 km yol aldıktan sonra mola veriyor. Bu otobüs, geldiği yolun 2 katı kadar daha yol alınca B şehrine varıyor. İki şehir arasındaki yolun uzunluğu kaç kilometredir?
Cevap:
248 . 2 = 496
496 + 248 = 744 km.


3. Aysun Hanım, 60 m uzunluğunda çamaşır ipi aldı. Bu ipten her biri 12 m uzunluğunda 3 parça ip keserek balkon demirlerine bağladı. Geriye kalan ipin uzunluğu kaç metredir?
Cevap:
12 . 3 = 36
60 – 36 = 24 m.


4. 15 cm uzunluğundaki bir kurşun kalem, kullanıldıkça 40 mm kısaldı. Kullanıldıktan sonra kurşun kalemin boyu kaç santimetre kalmıştır?
Cevap:
40 mm→ 4 cm
15 – 4 = 11 cm.


5. Arzu ile Mert, Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerine birer hediye aldılar. Hediyelerin paketlenmesinde 800 cm uzunluğundaki kurdelenin 600 cm ve 120 mm’sini kullandılar. Geriye kalan kurdelenin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:
120 mm→ 12 cm
600 + 12 = 612 cm kullanılan
800 – 612 = 188 kalan

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201-202-203-204. Cevapları Sevgi Yayınları

6. Kırtasiye dükkânı ile Fatih’in evi arasındaki yolun uzunluğu 1 km 300 m’dir. Kırtasiye dükkânı ile okul arasındaki yolun uzunluğu ise 850 m’dir. Evinden çıkıp kırtasiye dükkânına uğradıktan sonra okula giden Fatih, kaç metre yürümüş olur?
Cevap: 1 km 300 m + 850 m = 2 km 150 m yürümüş olur.


7. Bir inşaatın elektrik işinde 48 m’lik 2 rulo ve 36 m’lik 1 rulo kablonun yarısı kullanılmıştır. Geriye kaç metre kablo kalmıştır?
Cevap:
48 . 2 = 96
36 ÷ 2 = 18
96 + 18 = 114 m kullanılmış.
96 + 36 = 132
132 – 114 = 18 m kalmıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.