Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 7:55 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201-202-203-204. Cevapları Sevgi Yayınları

5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Etkinlik Cevapları

UZUNLUK ÖLÇME: 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201-202-203-204. Cevapları Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıdaki dikdörtgenin köşelerini adlandırınız. Adlandırmadan yararlanarak noktalı yerlere köşe ve kenar ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Sevgi Yayınları


2. Aşağıdaki üçgenlerden ikizkenar üçgen olanı işaretleyiniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Sevgi Yayınları1


3. Yandaki açınım ile aşağıdakilerden hangisi oluşturulabilir?
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Sevgi Yayınları3


4. Yanda izometrik kâğıda eş küplerle çizilmiş modelin birimküplerle oluşturulmuş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Sevgi Yayınları5


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Sevgi Yayınları

5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(D) Üçgenleri kenar uzunluklarına göre eşkenar, çeşitkenar ve ikizkenar üçgen diye sınıflandırırız.

(Y) Bir açıyı kenarlarından birinin üzerindeki noktayı belirten büyük harfle isimlendiririz.

(D) Her yönde sınırsız genişlediğini düşündüğümüz düz yüzeylere düzlem denir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 100-101-102-104. Cevapları Sevgi Yayınları

(Y) Ölçüsü dik açıdan küçük olan açılara geniş açı denir.


6. Yandaki şekle göre aşağıdaki gösterimlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. MZN


7. Aşağıdaki açıları açıölçeriniz ile ölçünüz. Bulduğunuz ölçüleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Sevgi Yayınları


8. Aşağıdaki açıların altına dar, dik, geniş ve doğru açı ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Sevgi Yayınları1


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Sevgi Yayınları

9. Aşağıdaki kareli kâğıda 65° lik T açısını çiziniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Sevgi Yayınları


10. Aşağıdaki şeklin simetri doğrularını çiziniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Sevgi Yayınları1


11. Aşağıdaki geometrik şekillerin simetrilerini verilen doğrulara göre çiziniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Sevgi Yayınları3


12. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(D) Cetvelimizin kalınlığını milimetre birimi ile ölçeriz.

(Y) Çeşitkenar üçgenin iki kenarı aynı uzunluktadır.

(Y) EDF ‘nı F veya E biçiminde de gösterebiliriz.

(D) 1 cm = 10 mm’dir.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Sevgi Yayınları

13. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayı ve birimleri yazınız.
Cevap:

1 m = ….100…. cm
1 cm = 10 …mm….
1 000 m = …1…. km
….4… m = 400 cm


14. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A. 8 cm = 800 mm

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183-184-185-186. Cevapları MEB Yayınları

15. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

6 000 m = ….6… km
5 400 cm = …54…. m
42 cm = ….420… mm


16. Bir adımınızın uzunluğunu aşağıdaki birimlerden hangisi ile tahmin etmek daha uygun olur?
Cevap: B. cm


17. Aşağıdaki çizginin uzunluğunu en uygun ölçme birimi ile tahmin ediniz. Sonra ölçme yapınız. Bulduğunuz sonuç ile tahmininizi karşılaştırınız.
Cevap:

Tahminim : …10 cm….
Ölçme sonucu : …13 cm….


18. Bir terzi, 9 m’lik kumaştan 72 cm’lik parçalar kullanarak 6 etek dikti. Kumaştan geriye kaç santimetrelik parça kalmıştır?
Cevap: C. 468
9 m→ 900 cm
72 . 6 = 432
900 – 432 = 468


19. 1 km 600 m uzunluğundaki telefon kablosunun 950 m’si kullanılmıştır. Geriye kaç metre telefon kablosu kalmıştır?
Cevap: A. 650
1 km 600 – 950 m = 650 m

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.