Alan Ölçme Etkinlikleri 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 214-216-217-218. Cevapları Sevgi Yayınları
Tepsinin içinde birbirine eş dilimlerden kaç tane var?
Cevap: 15 dilim vardır.
Tepsinin tabanının alanının kaç dilim börek olduğunu söyleyiniz.
Cevap: Tepsinin tabanının alanı 15 dilim börektir.
Yanda bir kitabın yüzü eş büyüklükteki kâğıt şeritlerle kaplanmıştır. Kitabın üst yüzünün alanının kaç birim kâğıt olduğunu sayma yaparak bulunuz.
Cevap: 12 birim kağıttan oluşmaktadır.
Yandaki satranç tahtasının üst yüzünün alanının kaç birim kare olduğunu bulunuz.
Cevap: 64 birim karedir.
Yandaki kareli kâğıda çizilmiş armudun alanının kaç birim kare olduğunu yaklaşık olarak bulunuz. Bunun için birim karelerden yararlanınız.
Cevap: Yaklaşık 40 birim karedir.
Aşağıda çevre uzunluğu 32 birim olan kare ve dikdörtgenler verilmiştir. Bu şekillerin alanlarının kaçar birim kare olduğunu bulunuz.
Cevap:
Yandaki zekâ küpünün bir yüzünün alanının kaç birim kare olduğunu nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: Sayarak bulabiliriz. Bir yüzü 16 birim karedir.
Yandaki karenin alanının kaç birim kare olduğunu, birim kareleri sayarak bulunuz. Bulduğunuz sonucu not ediniz.
Cevap: 25 birim kare.
Karenin bir satırında kaç tane birim kare olduğunu ve karenin kaç satırdan oluştuğunu belirleyiniz.
Cevap: Bir satırında 5 birim kare ve 5 satırı vardır.
Karenin alanını, satırlardaki birim kare sayılarını toplayarak bulunuz. Bulduğunuz sonucu not ediniz.
Cevap: 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 25
Karenin bir sütununda kaç tane birim kare olduğunu belirleyiniz.
Cevap: Bir sütunda 5 birim kare vardır.
Bir satırdaki birim kare sayısı ile bir sütundaki birim kare sayısını çarpınız.
Cevap: 5 x 5 = 25
Çarpma işlemi ile bulduğunuz sonucun, karenin alanı olup olmadığını söyleyiniz.
Cevap: Karenin alanıdır.
Yaptığınız çalışmalardan yararlanarak karenin alanını kısa yoldan nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: Alanını bulabilmek için kendisi ile kenar uzunluğunu çarparız.
Aşağıdaki şekillerin alanlarının kaçar birim kare olduğunu bulunuz.
Cevap:
Yani kopya çekmek kendi çabamızla yapmamak yanlış bir şey ama buranın soruları zor olduğundan yapacak başka bir şey yoktu cevaplar içinde sağ olun
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.