Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 11:11 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46-47-48. Cevapları Sevgi Yayınları

1. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 46-47-48. Sayfa Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıdaki doğal sayıları okunuşları ile eşleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Sevgi Yayınları


2. Birler bölüğünde 305, binler bölüğünde 503 olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A. 305 503 B. 503 305 C. 530 305 D. 305 530


3. 807 354 doğal sayısındaki 0 rakamının bulunduğu basamağın adı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D

A. Yüzler B. Yüz binler C. Binler D. On binler


4. 646 246 sayısının binler basamağındaki rakamın basamak değeri aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A. 600 000 B. 40 000 C. 6 000 D. 400


5. Çözümlenmiş biçimi 500 000 + 10 000 + 700 + 8 olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A

A. 510 708 B. 510 078 C. 501 708 D. 510 008

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112-115-116. Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıda verilen ritmik saymadaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Sevgi Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Sevgi Yayınları

7. Aşağıda verilen ritmik saymadaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Sevgi Yayınları


8. Aşağıdaki doğal sayılardan hangisi en yakın onluğa yuvarlandığında 2 860 elde edilir?
Cevap: C

A. 2 851 B. 2 854 C. 2 864 D. 2 865


9. Aşağıdaki doğal sayılardan hangisi en yakın yüzlüğe yuvarlandığında 3 900 elde edilir?
Cevap: B

A. 3 849 B. 3 851 C. 3 950 D. 3 990


10. 385 076, 55 706, 85 760 ve 8 760 sayıları hangi seçenekte küçükten büyüğe doğru sıralanmıştır
Cevap: A

A. 8 760 < 55 706 < 85 760 < 385 076
B. 8 760 < 85 760 < 55 706 < 385 076
C. 8 760 < 55 706 < 385 076 < 85 760
D. 8 760 < 85 760 < 385 076 < 55 706


11. 64 278 < ………. ifadesindeki noktalı yere yazılabilecek en küçük sayı kaçtır?
Cevap: B

A. 64 277 B. 64 279 C. 64 300 D. 64 378

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105-106-107-108. Cevapları Sevgi Yayınları

12. Yandaki örüntüde noktalı yere hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: A

A. 27 B. 30
C. 31 D. 32


13. Aşağıdaki örüntülerden hangisi azalan bir örüntüdür?
Cevap: C

A. 8, 17, 26, 35, 44, … B. 9, 20, 31, 42, 53, …
C. 72, 60, 48, 36, … D. 11, 17, 23, 29, 35, …


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları Sevgi Yayınları

14. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları Sevgi Yayınları


15. Yukarıda modellenen işlemin matematik cümlesi hangisidir?
Cevap: C

A. 2 239 – 1 223 = 1 016 B. 2 239 – 1 113 = 1 126
C. 2 339 – 1 123 = 1 216 D. 2 339 – 1 216 = 1 123


16. Yandaki çıkarma işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A. 1 758 B. 2 758
C. 2 768 D. 2 778


17. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları Sevgi Yayınları


18. Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.