Anasayfa Kitap Cevapları
10 Mayıs 2022, 16:10 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119-120. Cevapları Tuna yayınları

4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Neler Öğrendiniz Cevapları

4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119-120. Cevapları Tuna yayınları


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Tuna yayınları

A. Aşağıda verilen ifadeleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.
Cevap:

1. Projeksiyon aleti eğitim alanında kullanılan teknolojik bir araçtır.
2. Elektrik ampulü Edison tarafından icat edilmiştir.
3. Bilgisayarlar çevreye radyasyon yayan teknolojik ürünlerdir.
4. İnsanların hayatı kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını gidermek için yeni ürünler
ortaya çıkarmasına icat denir.
5. Hezarfen Ahmet Çelebi uçma denemesiyle bilim tarihine geçmiştir.
6. Cırt cırt bantlar pıtrak dikenlerinden esinlenilerek icat edilmiştir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 1. Tansiyon aleti sağlık alanında kullanılan teknolojik bir üründür.
(D) 2. Uçağın ve trenin kullanım alanları aynıdır.
(Y) 3. Teknolojik ürünler tasarlayabilmek için mutlaka bilim insanı olmak gerekir.
(D) 4. Teknolojik icatlar tarih boyunca oluşan bilgi birikiminin sonucudur.
(D) 5. Teknolojik ürünler sayesinde hastalıkların tedavisi kolaylaşmıştır.
(Y) 6. Öğrenciler hayal güçlerini geliştirmek için sürekli televizyon izlemelidir.
(D) 7. Gece ders çalışırken ışık, yüzümüze vuracak şekilde karşıdan gelmelidir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 163-164-165-166. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

C. Aşağıda bazı teknolojik ürünlerin adlarını ve bunların kullanım alanlarını görüyorsunuz. Kullanım alanlarını inceleyiniz ve her bir kullanım alanının numarasını ilişkili olduğunu düşündüğünüz ürünün kutucuğuna yazınız
Cevap:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Tuna yayınları


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Tuna yayınları

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Soru
: 1. Aşağıdakilerden hangisinin kullanım alanı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: A

A) Çamaşır makinesi B) Gözlük C) Röntgen cihazı D) Stetoskop


2. Buluş yapma sürecinde izlenecek aşamaların ilk basamağı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
Cevap: B

A) Fikir üretmek B) İhtiyacı belirlemek
C) Tasarım yapmak D) Reklam yapmak


3. I. Cep telefonu
II. Görüntülü telefon
III. Mektup
IV. Telgraf
Verilen haberleşme araçlarının zaman içindeki gelişim sürecine göre sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: D

A) I, II, III, IV B) IV, I, III, II C) III, IV, II, I D) III, IV, I, II


4. Geçmişte aylarca süren yolculukları günümüzde birkaç saate indiren teknolojik ürün aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A) Bilgisayar B) Cep telefonu C) Uçak D) Uydu


5. Aşağıdaki davranışlardan hangisi teknolojik ürünlerin yanlış kullanımına verilebilecek örneklerden biri olamaz?
Cevap: D

A) Süratli otomobil kullanmak B) Televizyonu yakından izlemek
C) Uzun telefon görüşmeleri yapmak D) Yerlere çöp atmak

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 11-15. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

6. Aşağıda uzun süre bilgisayar başında oturan insanlarda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar verilmiştir. Bu olumsuzluklardan hangisi diğerlerinden farklı niteliktedir?
Cevap: D

A) Bel ve boyun tutulmaları B) Kan basıncında yükselme
C) Baş ve göz ağrıları D) Sosyal ilişkiler kurmakta zorlanma


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız
1. Size göre başarılı bir mucitte bulunması gereken özellikler neler olmalıdır?
Cevap: Başarılı bir mucit olmak için yaşam içindeki sorunları bulup bunlara iyi bir çözüm önerisi sunması gerekir. Başarılı bir mucit ileri görüşlü, düzenli, çalışkan bir yapısı olmalıdır.

2. Sizce ilk hâlinden günümüze kadar en köklü değişime uğramış olan teknolojik ürün hangisidir? Neden?
Cevap: Bence en köklü değişime uğrayan araç telefondur. Eski zamanda sadece arama yapan telefon gün geçtikçe daha da ,ilerlemiş görüntülü arama yapabilen, fotoğraf çekebilen, İnternete girebilen bir araç haline gelmiştir.

3. Örnek mucit veya girişimcilerden hangisinin yerinde olmak isterdiniz? Neden?
Cevap: Ben Alexander Grahambel’in yerinde olmayı çok isterdim. Uzqaktaki bir insanın sesini duymak için icat ettiği telefonu ben ivcat etmek isterdim.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.