6. Ünite Etkin Vatandaşlık: 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı 157-158-159-160-161-162. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları
Cevap: Sorumluluk sahibi insanlar güvenilir, işlerinde başarılı bireylerdir. Bu bireyler işlerini sağlam yapan, eksik ve kaçamak yapmayan, karşısında ki insana güler yüzlü ve saygılı davranan kişilerdir. Sorumluluk sahibi insanlar yalan söylemez, işlerini düzgün ve zamanında yaparlar. Verilen görev ve istekleri en iyi şekilde yerine getirebilmek için uğraşırlar. Bizlerinde sorumluluk sahibi bireyler olmamız gerekmektedir.
Cevap: Ben evde bir çok sorumluğumu yerine getiriyorum. Örnek vermek gerekirse sabahlar okula geç kalmamak için erkenden kalkar, yatağımı toplarım. Daha sonra üzerimi değişir kahvaltımı yapar annemle vedalaşır ve okula giderim. Okulda öğretmenime ve arkadaşlarıma saygılı olmayı asla unutmam. Akşam eve geldiğim zaman öğretmenimin verdiği ödevleri en güzel şekilde yapar, ertesi gün götüreceğim kitapları hazır eder ve erkenden uyurum.
Cevap: İnsanlar sorumluluklarını her zaman en iyi şekilde ve zamanında yerine getirmelidir. Sorumluluğumuzu zamanında yerine getirmezsek bir çok sorun ile karşı karşıya kalabiliriz. Örnek vermek gerekirse gece erkenden uyumaz isek sabah okula geç kalabilir ve yoklamada yok yazıla biliriz. Bu durum dışında ödevlerimizi zamanında yapmazsak, öğretmenimizin gözünden de düşe biliriz. Sorumluluklarımızı yerine getirmek bu yüzden çok önemlidir.
Cevap: Mutlu metinde bahsettiği sorumluluğunu yerine getirmezse hayvan rahatsız olabilir veya daha kötü ölebilir. Hayvanlara bakmak sahiplerinin en büyük sorumluluğudur. Hayvanlar bizim gibi konuşamadıkları için dertlerini ve sorunlarını anlayamayız. Bu yüzden onlara karşı olan sorumluluklarımızı zamanında yerine getirmeliyiz.
Cevap: Benim okulda bir çok sorumluluğum var. Örnek vermek gerekirse teneffüslerde arkadaşlarımla etrafıma ve arkadaşlarıma zarar vermeden vakit geçirmek, teneffüs bittiği zaman sınıfa zamanında girmek, ders esnasında arkadaşlarımın dinlemesine engel olacak hareketlerden kaçınma, ödevlerimi zamanında yapmak ve sınav zamanında sınav süresini aşmadan öğretmenime sınav kağıdını teslim etmek gibi zorunlu olduğum sorumluluklarım vardır.
Oktay’ı görseydiniz ona neler söylemek isterdiniz?
Cevap: Oktay’a bunca ders ve sınav arasında nasıl hem ders ve masa tenisi antrenmanına vakit ayırabildiğini ve plan çizelgesini göstermesini ister ve sorardım.
Aşağıdaki hikayeyi okuyunuz. Buraya kadar öğrendiklerinizden de yararlanarak hikayenin devamında neler yaşanmış olabileceğini noktalı yerlere yazınız.
Cevap: Hükümdar oğluna meşgul olabileceği bir görev vermiş ve oğlu can sıkıntısı yaşayacak, düşünecek vakit bulamamıştır. Böylece oğlunun her hangi bir sorunu ve sıkıntısı kalmamıştır.
Eğer herkes sorumluluklarını eksiksiz yerine getirirse hayat daha güzel olabilir. Eğer babam işe gitmezse annem bize yemek yapmazsa evde hiç bir şey yolunda gitmez. Ama herkes sorumnluluklarının bilincinde olursa, işlerini yaparsa her şey yolunda olur. Bu yüzden sorumluluklarımızı yerine getirmek çok önemlidir. Bunu küçük yaştan itibaren kavramalı ve alışkanlık haline getirmeliyiz.
Çok güzel be
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.