Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:56
Zahit
Editor

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 40-41-42 Sayfa Cevapları Cem Ofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 40-41-42. Sayfa Cevapları Cem Ofset Yayınları Taşıtlara Biniş, Taşıtlardan İniş ve Taşıtlarda Yolculuk Kuralları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 40. Sayfa Cevapları

Hazırlanalım

1.  Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın hangi tarafındaki kapısını kullanıyorsunuz? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Kaldırım tarafına bakan kapısından inerim. Çünkü yola bakan kapısından inersem aniden gelen bir araç kazaya sebebiyet verebilir.

2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Bu resimlerde gördüğünüz yanlış davranışlar nelerdir? Bu davranışların doğruları nasıl olmalıdır?

yanlış davranışlar

Cevap: Yol tarafına bakan yerden inilmemeli. Şoförün inmesi gerektiğinde arkadan aracın gelip gelmediğini aynadan baktıktan sonra inmelidir.

doğru ve yanlış

Cevap: Araç kaldırıma yaklaşmadan araçtan inmemek gerekir.

trafik doğru yanlış

Cevap: Toplu taşıma araçlarına binmeden önce inenlere öncelik verilmesi gerekir.

 

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 42. Sayfa Cevapları

Çalışma Zamanı

1.  Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Resimlerdeki doğru ve yanlış davranışlar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap:

doğru ve yanlış davranışlar nelerdir?

Cevap: Toplu taşımada oldukları halde telefonla uzun uzun konuşan, yemek yiyen birilerinin olduğunu, koltuk ve camlara zarar verildiğini, ayakta duran kişinin ise tutunmadığını görmekteyiz. Bu davranışların yapılmaması gerekir.

trafikte kurallar

Cevap: Bu resimde olması gerektiği gibi yolcular koltuklarında oturmaktadır. Ayakta duranlardan biri tutunarak doğru davranışta bulunurken biri tutunmadığı gibi kapının yanında durması da yanlıştır.

2. aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Taşıtlara biniş ve taşıtlardan iniş kurallarına uygun davranışları gösteren resimlerin altındaki kutucuğa “D” işareti, uygun olmayan davranışları gösterenlerin altındaki kutucuğa “Y” işareti koyunuz. Uygun olmayan davranışların sebep olacağı durumları söyleyiniz.
Cevap:

trafik kuralları

  • İkinci resimde araç hareket halindeyken yolcu inmek istiyor. İnmek isteyen yolcu düşebilir, yaralanabilir ve araç kazasına maruz kalabilir.
  •  Üçüncü resimde yolcular inmeden araca binmeye çalışmak birilerinin düşmesine, zarar görmesine neden olabilir.
  • Dördüncü resimde yol tarafından inen çocuğa arkadan gelebilecek bir araç çarpabilir veya aracın kapısına çarparak trafik kazasına neden olabilir.

 

Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

1.  Taşıtlara tam durmadan binip inmenin sebep olacağı tehlikeler nelerdir?
Cevap: Taşıtlar durmadan inip binmek yola düşmemize ve arkadan gelen araçların bize çarpmasına neden olur.

2. Yolculuk sırasında sürücüyü meşgul etmenin yaratacağı tehlikeler nelerdir?
Cevap: Şoförün dikkatinin dağılmasına neden olabilir. Bu da farkında olmadan kuralları gözden kaçırıp kaza yapmasına neden olabilir.

3. Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken rahatsız olduğunuz davranışlar nelerdir?
Cevap: Yüksek sesle konuşan kişilerin olması, yaşlı, hamile ve engellilere gerekli önemin verilmemesinden rahatsız oluyorum.

4. Toplu taşıma araçlarına verilen zararları önlemek için neler yapılabilir?
Cevap: Bu tür davranışlarda bulunanları nazikçe uyarmalıyız. Herkesin görebileceği uyarılar içeren afişler asılabilir.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.