Anasayfa Kitap Cevapları
15 Mayıs 2022, 20:15 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 55-56-57-58-59-60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1.Ünite Yapalım Öğrenelim Cevapları

1. ÜNİTE 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları 55-56-57-58-59-60-61. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 55 Sayfa Cevapları

A – Aşağıdaki kavramlar ile görselleri eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 55 Sayfa Cevapları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 56 Sayfa Cevapları

Trafik kurallarına uyulmaması ile trafik kazaları arasında nasıl bir ilişki 
Cevap:

(D) 1. Şoför, kaptan, makinist, vatman ve pilot ulaşım hizmeti verir.
(Y) 2. Sağlık Bakanlığı’nın trafikle ilgili görevi yoktur.
(D) 3. Toplu taşıma araçlarında ayakta durmakta zorlananlara oturmaları için yer verilmelidir.
(Y) 4. Aynı kapıdan yolcu inişi ve binişi yapılan toplu taşıma araçlarında öncelik binen yolculardadır.
(D) 5. Dikkatsizlik trafik kazası sebeplerindendir.
(D) 6. Alkolün etkisindeyken trafiğe çıkmak, trafik kazası sebeplerindendir.
(D) 7. Emniyet kemeri kullanmak trafik kazalarını önler.
(D) 8. Küçük çocuklar, yaşlarına ve ağırlıklarına uygun çocuk güvenlik koltuğunda seyahat etmelidir.
(D) 9. Yük taşıtları ve yük üzerinde yolculuk yapmak tehlikeli ve yasaktır.
(Y) 10.Taşıtlar duruyor olsa bile tutunmak ve asılmak tehlikelidir.
(D) 11.Trafik kurallarına uymalı, uymayanları uyarmalıyız.
(D) 12.Trafikte saygılı ve sabırlı olmak zorunda değiliz.
(Y) 13.Trafikte yolcuların uyması gereken kurallar yoktur.
(D) 14. Sorumluluk bilinci trafik kazalarını önler.
(Y) 15.Trafik kurallarına uymayanları sert bir şekilde uyarmalıyız.
(Y) 16.Trafik kazalarından sadece trafik kurallarına uymayanlar etkilenir.
(D) 17.Trafik kazaları ülke ekonomisine zarar verir.
(D) 18.Trafik kazalarının önlenmesinde herkesin sorumluluğu vardır.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 57 Sayfa Cevapları

C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilmiş olan sözcük ya da sözcük gruplarından uygun olanı yazınız.
Cevap:

1. Millî Eğitim Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü trafikle ilgili kurumlardandır.
2. Trafik akışını ve düzenini sağlamak trafik polisi ile jandarma tarfiğin görevlerindendir.
3. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi trafik yoğunluğunun azalmasına katkı sağlar.
4. Belediye otobüslerinin ön kapısından binilip arka kapısından veya varsa orta kapısından inilmelidir.
5. Dolmuş gibi aynı kapısından binilip inilen toplu taşıma araçlarında inen yolcuya öncelik verilmelidir.
6. Toplu taşıma araçlarına duraklar dışında binmek ve inmek için talepte bulunmamalıyız.
7. Toplu taşıma araçlarını kirletip yıpratmak ülke ekonomisine de zarar verir.
8. Trafik kurallarına uyulmaması, yorgun, uykusuz ve dikkatsiz trafiğe çıkılması trafik kazası sebeplerindendir.
9. Görüş mesafesini olumsuz etkileyen iklim koşulları trafik kazalarına neden olabilir.
10.Trafik kazalarının sebep olduğu sosyal ve ekonomik sorunlar kişiyi ve toplumu etkiler.
11.Trafik kurallarına uyulmasında görevli kurumların yanı sıra bireylerin de sorumluluğu vardır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 43-44-45. Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 58 Sayfa Cevapları

Ç – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki kurumlardan hangisinin trafikle ilgili görevi yoktur?
Cevap: c) Kültür ve Turizm Bakanlığı

2. Trafik akışını düzenleyerek trafik güvenliğinin sağlanması hangi meslek grubunun görevi değildir?
Cevap: c) Makinist

3. Ulaşım süresi kısa olduğu için tercih edilen ulaşım türü hangisidir?
Cevap: b) Hava yolu ulaşımı

4. Hangisi trafik kazaları nedeniyle oluşan sorunlardan değildir?
Cevap: c) Kara yollarının iyileştirilmesi

5. (…) Yukarıda verilenlerden hareketle, toplu taşıma araçlarının kirletilip yıpratılmasının sonuçları hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: b) l ve ll


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 59 Sayfa Cevapları

6. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının sebeplerinden değildir?
Cevap: a) Trafik kurallarına uymak.

7. Emniyet kemeri ile ilgili yapılan açıklamalardan hangisi doğrudur?
Cevap: c) Emniyet kemeri kullanmak trafik kazası esnasında sürücü ve yolcuların
araç içerisinde savrulmasını engeller.

8. Hangisi yolcuların uyması gereken kurallardan değildir?
Cevap: a) Taşıt sürücüsünün rahat etmesini sağlamak.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 14-15-16 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9. (…) Yukarıda verilenlerden hareketle, trafik kazalarının etkileri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: c) l, ll ve lll

10. Trafik kazasına sebep olan en önemli unsur hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: b) Trafik kurallarına uyulmaması


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 60 Sayfa Cevapları

D – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız

1. Trafikle ilgili meslekler nelerdir?
Cevap: Trafik polisi, jandarma trafik, şoför.

2. Neden toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız? Açıklayınız.
Cevap: Çevre kirliliğin azalmasına ve kazaların azalmasına yardımcı olur.

3. Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlayıcı özel durumu olanlara (engellilere, hastalara, yaşlılara, hamilelere ve yanında küçük çocuğu olanlara) nasıl davranılmalıdır?
Cevap: Onlara yer verilmeli öncelik tanınmalıdır. Onları rencide edecek davranışlardan uzak durulmalıdır.

4. Trafik kazalarının sebeplerini ve önlenmesi için alınması gereken önlemleri açıklayınız.
Cevap: Trafik kurallarına uyulmadığı için kazalar meydana gelmektedir. Bunu önlemek için bütün insanlara trafik kuralları anlatılmalıdır.

5. Emniyet kemeri ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemini yazınız.
Cevap: Emniyet kemeri ve çocuk koltuğu oluşabilecek kazalarda darbeyi en aza indirmeye yaramaktadır.

6. Üzeri açık taşıtlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncalarını açıklayınız.
Cevap: Cana zarar verebilecek durumlar ortaya çıkabilir.

7. Trafikte saygılı, sabırlı ve sorumlu davranmanın önemini açıklayınız
Cevap: Trafikte sabırlı ve saygılı olmamız gerekir. Bu toplumda düzeni sağlar ve kazaların olmasını engeller.

8. Trafik kurallarına uyulmaması hayatımızı nasıl etkiler?
Cevap: Trafik kurallarına uymadığımız takdirde hem canımız hem malımız tehlikeye girer. Aynı zaman da karşıdaki insanları da tehlikeye sokmuş oluruz.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları

E – Aşağıdaki şemayı inceleyerek trafik güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayan unsurlardan biri ile ilgili araştırma yaparak afiş hazırlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.