Anasayfa
Ara Bul
15 Ekim 2021, 18:31

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 25-26-27-28. Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları 25-26-27-28. Sayfa Semih Ofset SEK Yayınları Neler Öğrendik?

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

Soru: A – Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız.

Cevap:

(D) 1.Kara yolları üzerindeki yayaların, araçların ve hayvanların hâl ve hareketlerine trafik denir.
(Y) 2.Trafikte en önemli unsur taşıtlardır.
(D) 3.Kara yolu kenarında duran taşıtların; önünden, arkasından ve arasından karşıya geçilmemelidir.
(D) 4.Kara yollarında karşıya geçmek için; alt geçitler, üst geçitler, ışıklı trafik işaret cihazlarının olduğu güvenli geçiş yerleri tercih edilmelidir.
(Y) 5.Trafik kazalarının oluş sebepleri arasında en önemli payı araç kusurları oluşturur.
(D) 6.Trafik işaret levhalarının şekil, renk, yazı ve semboller ile verdiği
mesajlara uygun davranılmalıdır.
(D) 7.Yayalar, yaya kaldırımlarında kendi gidiş yönlerine göre sağ taraftan yürümelidir.
(Y) 8.Trafik kazalarının oluş sebepleri arasında yayaların hatalı davranışları yer almaz.
(D) 9.Yayalar, gidiş yönlerine göre sol banketten yürümek zorundadır.
(D) 10.Toplu taşıma araçlarının yaygın olarak kullanılması trafik kazalarının azalmasına katkı sağlar.
(D) 11.Trafik kurallarına uyulmaması, dikkatsiz davranılması, olumsuz hava koşulları, yol ve araç kusurları trafik kazalarının sebeplerindendir.
(D) 12.İnsanların yaya, yolcu ve sürücü olarak trafik kazalarındaki kusur oranı yaklaşık % 97,5’dir.
(Y) 13.Bir yere gitmek için en kısa yol tercih edilmelidir.
(D) 14.Trafik işaret levhalarına zarar verenleri yetkililere bildirmek bir vatandaşlık görevidir.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

Soru: B – Aşağıdaki kavramları ilgili resimler ile eşleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Semih OFSET S.E.K Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

Soru: 1. Yaya kaldırımı olmayan yollarda yayaların yürümesi için ayrılmış kara yolu bölümüne ne ad verilir?

Cevap: B

a) Alt geçit
b) Banket
c) Okul geçidi


Soru: 2. Gidilecek yol belirlenirken hangi özelliğine dikkat edilmelidir?

Cevap: C

a) Yolun kısa olmasına
b) Trafiğin yoğun olmasına
c) Yayalar için güvenli geçiş yerlerinin olmasına


Soru: 3. Aşağıdaki trafik işaret levhalarının anlamı hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Cevap: A

a) Uyarı – Bilgilendirme – Yasaklama
b) Bilgilendirme – Uyarı – Yasaklama
c) Yasaklama – Uyarı – Bilgilendirme


Soru: 4. Trafik kazalarına sebep olan en önemli unsur hangisidir?

Cevap: A

a) İnsanların kurallara uymaması
b) Araçların bakımsız olması
c) Olumsuz iklim koşulları


Soru: 5. Yaya kaldırımı, okul ve yaya geçidi ile alt ve üst geçitlerde yayalar nereden
yürümelidir?

Cevap: B

a) Ortadan yürümelidir.
b) Gidiş yönüne göre sağ taraftan yürümelidir.
c) Gidiş yönüne göre sol taraftan yürümelidir.


Soru: 6. Bankette grup hâlinde yürüyen yayalar nasıl davranmalıdır?

Cevap: C

a) Sağ banketten yürümelidir.
b) Kol kola girerek yürümelidir.
c) Tek sıra hâlinde yürümelidir.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

Soru: D – Aşağıdaki cümleleri verilen sözcük veya sözcük gruplarını kullanarak tamamlayınız.

Cevap:

1. Trafik kazalarının önlenebilmesi için yaya, yolcu ve sürücülerin trafik kurallarına uyması gerekir.
2. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi trafik kazalarının azalmasına katkı sağlar.
3. Kara yolu kenarında yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan yerlere yaya kaldırımı denir.
4. Trafik işaret levhalarına zarar verenleri yetkililere bildirmek vatandaşlık görevidir.
5. Trafik işaret levhalarının üç temel şekli vardır.
6. Yaya kaldırımları ve banketler yayaların kullanımı için özel yapılmış kara yolu yapılarıdır.
7. Yayalar taşıt yolunun karşısına geçmek istediklerinde yaya geçidi ve okul
geçidinden geçmeli veya ışıklı trafik işaret cihazı varsa bu işaretlere uymalıdır.
8. Okul ve yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, ışıklı trafik işaret cihazları bulunan kara
yollarına güvenli yollar denir.
9. Ulaşım türünün güvenli oluşuna, ulaşım için geçen süreye ve ulaşım maliyetine
bakarak hangi ulaşım aracını tercih edeceğimize karar veririz.
10. Kara yollarında karşıya geçerken koşmadan hızlı adımlarla geçilmelidir.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.