Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2024, 15:26 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 56-57. Cevapları Morpaofset Yayınları

Değerlendirme Çalışması Cevapları

1. ÜNİTE TRAFİKTE GÜVENLİK: 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 56-57. Cevapları Morpaofset Yayıncılık


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Morpa Ofset Yayınları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Trafiğin insan yaşamındaki yerini örneklerle açıklayınız.
Cevap: Trafik insanların ulaşımını kolaylaştırır. Örneğin okula, işe giderken sürekli trafikte bulunuruz.

2. Trafik işaret ve levhalarının şekilleri neden farklıdır?
Cevap: Çünkü vermek istedikleri mesajlar farklıdır.

3. Yaya kaldırımı olmayan yollarda uyulması gereken kurallar nelerdir?
Cevap: Yaya kaldırımı bulunmayan caddelerde yolun sol tarafından yürümemiz gerekir.

4. Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir?
Cevap: Yaya geçidi, trafik ışık ve levhaları ve yaya kaldırımı olması gerekir.

5. Taşıt trafiğine kapalı oyun alanlarında bisiklet, kaykay, scooter, paten vb. kullanırken alınacak güvenlik tedbirleri nelerdir?
Cevap: Kask, dizlik, tozluk gibi korunmak için giyilmesi gerekenlere dikkat edilmelidir.

6. Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar nelerdir?
Cevap: Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar; ambulans, itfaiye, polis ve askeri araçlardır.

7. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın çevre kirliliğini önlemeye yönelik katkıları nelerdir?
Cevap: Toplu taşıma araçları tercih edilirse daha az kişisel araç kullanımı oluşur. Ve egzozların havaya yaydığı kötü koku ve hava kirliliğinde azalma görülür.

8. Trafik kazalarının nedenleri nelerdir?
Cevap: Trafik kurallarına uymamaktır.

9. Emniyet kemeri takmanın ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemi nedir?
Cevap: Kazalarda ağır yaralanma ve ölüm riskini azaltır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 42-43-44. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

10. Üzeri açık taşıtlarda veya yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncaları nelerdir?
Cevap: Bu tamamen yanlış bir davranıştır. Bu gibi durumlarda ciddi kaza ve yaralanmalar meydana gelir.

11. Trafik kurallarına uyulmadığında ne tür ekonomik kayıplar yaşanabilir?
Cevap: Sağlık sorunlarına ödenecek paralar, trafik cezaları ve hasar karşılama paraları gibi ekonomik sorunlara yol açar.

12. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olmaya yönelik örnek olabilecek davranışlar neler olabilir?
Cevap: Yayalara yol vermek, insanlara kibar olmak, kurallara uymak gibi davranışlar olabilir.


B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

(..D..) 1. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve duyarlı olmak gerekir.
(..Y..) 2. Gidilecek yere en kısa yoldan gidildiğinde en güvenli yol tercih edilmiş olur.
(..D..) 3. Çocuk güvenlik koltukları, yaş grubu ve kiloya uygun seçilmelidir.
(..Y..) 4. Okul taşıtlarında emniyet kemeri takmak zorunlu değildir.
(.D.) 5. Ulaşım araçları tercihi yapılırken varış süresi, güvenlik, ekonomiklik gibi özellikler göz önünde bulundurulur.
(..Y..) 6. Trafik işaret levhalarının hepsinin şekli aynıdır.
(..D..) 7. Işıklı trafik işaret cihazı ve trafik işaret levhalarını korumalıyız.
(..Y..) 8. Trafik polisinin trafiği yönlendirdiği kavşaklarda trafik ışıklarına göre hareket edilmelidir.
(..D.) 9. Yaya kaldırımı olmayan yollarda banketten yürümek gerekir.
(..D..) 10. Toplu taşıma araçlarına binerken sıra olmak gerekir.
(..D..) 11. Toplu taşıma araçlarında yüksek sesle konuşulmaz.
(..D..) 12. Özel aracımıza gösterdiğimiz özeni toplu taşıma araçlarına da göstermeliyiz.
(..D..) 13. Bakımsız yollar trafik kazalarına sebep olur.
(..D..) 14. Trafik kurallarının etkin şekilde uygulanması hepimizin görevidir.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Morpa Ofset Yayınları

C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 65-66. Cevapları Morpaofset Yayınları

1. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?
Cevap: D

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Morpa Ofset Yayınları


2. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi bilgilendirme amaçlıdır?
Cevap: A

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Morpa Ofset Yayınları


3. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi yasaklama amaçlıdır?
Cevap: C

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları Morpa Ofset Yayınları


4. Aşağıda karşıya geçişlerle ilgili uyulması gereken kurallar verilmiştir.
I. Karşıya geçmek için kaldırımda ve yola iki adım mesafede beklenmelidir.
II. Ani olarak yola inilmemelidir.
III. Karşıya geçişlerde güvenli geçiş yerleri tercih edilmelidir.
Bu ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Cevap: D
A. Yalnız I
B. I ve II
C. I ve III
D. I, II ve III


5. I. Toplu taşıma araçları ve diğer araçlara zarar verilmemelidir.
II. Toplu taşıma araçlarına zarar vermek ekonomik olarak bizi etkilemez.
III. Toplu taşıma araçlarına zarar verenler uyarılmalıdır.
IV. Toplu taşıma araçlarını korumak hepimizin sorumluluğudur.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: C
A. I ve II
B. II ve III
C. I, III, IV
D. I, II, III ve IV


6. Aşağıdakilerden hangisi yük taşımak için kullanılmaz?
Cevap: B
A. Kamyon
B. Otomobil
C. Traktör
D. Kamyonet


7. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının nedenlerinden değildir?
Cevap: C
A. Oyun oynamak için cadde ve sokakları tercih etmek.
B. Uykusuzken araç kullanmak.
C. Hız sınırlarına uymak.
D. Duran araçların önünden veya arkasından geçmek

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap