Anasayfa Kitap Cevapları
23 Kasım 2023, 0:46 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 70. Cevapları Morpaofset Yayınları

Değerlendirme Çalışması Cevapları

2. ÜNİTE TRAFİKTE İLK YARDIM: 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 70. Cevapları Morpaofset Yayıncılık

Değerlendirme Çalışması Cevapları


İçindekiler

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Morpa Ofset Yayınları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında görüşme nasıl yapılmalı ve görevliye ne tür bilgiler verilmelidir?
Cevap: Görüşme kısa ve açık bir şekilde yapılmalı. Açık adres verilmeli ve yaralı sayısı yaralı durumu bildirilmelidir.

2. Araçlarda ilk yardım çantası bulundurmak zorunlu mudur? Neden?
Cevap: Evet zorunludur. Çünkü acil bir durumda müdahale etmek için tıbbi malzemelere ihtiyaç duyarız.

3. Sıyrık, bere, çürük, ezik vb. hafif yaralanmalarda yapılması gereken ilk yardım uygulamaları nelerdir? Sırasıyla söyleyiniz.
Cevap:  Yara temizlenir ve merhem sürülür.

4. İlk yardım uygulamalarında doğru müdahalenin önemi nedir?
Cevap: Doğru müdahale hayat kurtarır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 63-64. Cevapları Morpaofset Yayınları

B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

(D) 1. Acil Çağrı Merkezinin numarası 112’dir.
(Y) 2. 112 acil bir durum olmasa da aranabilir.
(D) 3. 112 sadece trafik kazalarında değil her türlü acil durumda aranabilir.
(D) 4. Kaza anında yaralıya yapılan yanlış müdahaleler, sakatlıklara ve ölümlere sebep olabilir.
(Y) 5. İlk yardım uygulamalarını bilmesek bile yaralıya müdahale etmeliyiz.
(Y) 6. İlk yardım çantasında ilaç da bulundurulur.
(D) 7. Sıyrık, ezik gibi hafif yaralanmalarda yaralı bölge, antiseptik solüsyon ile temizlenmelidir.
(Y) 8. İlk yardım uygulamalarında öncelikli amaç hasta ya da yaralıyı iyileştirmektir


C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
1. I. Kendini tanıtma
II. Kazanın olduğu yeri kısa ve öz anlatma
III. Yaralı sayısını bildirme
112 Acil Çağrı Merkezi arandığında yukarıdaki bilgilerden hangileri verilmelidir?
Cevap: D
A. I ve II
B. I ve III
C. II ve III
D. I, II ve III

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 65-66. Cevapları Morpaofset Yayınları

2. I. Kaza anında yaralıya derhal müdahale edilmelidir.
II. İlk yardım bilgisi olmayan kişiler, ilk yardım uygulaması yapmamalıdır.
III. Yanlış müdahaleler, sakatlık ve ölümlere neden olabilir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: C
A. I ve II
B. I ve III
C. II ve III
D. I, II ve III


3. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunmaz?
Cevap: A
A. Ağrı kesici
B. Makas
C. Çengelli iğne
D. Turnike


4. Aşağıdaki araçlardan hangisinin geçiş üstünlüğü yoktur?
Cevap: B
A. Ambulans
B. Okul servis aracı
C. İtfaiye aracı
D. Polis aracı

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap