Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 0:03 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 74-75-76-77. Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

Hafif Yaralanmalarda İlk Yardım Semih Ofset S.E.K Yayınları

2. Ünite: Trafikte İlk Yardım 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları 74-75-76-77. Sayfa Ofset S.E.K Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

A – Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız
Cevap:

(Y) 1 Motorsuz araçlarda ilk yardım malzemelerinin bulundurulması
zorunludur.
(D) 2 İlk yardım çantasında büyük sargı bezi, hidrofil gaz steril, plaster ve antiseptik solüsyon bulundurulması zorunludur.
(Y) 3 İlk yardım çantasında küçük makas, çengelli iğne, plaster, tıbbi eldiven, yara bandı ve el feneri bulundurulması zorunlu değildir.
(D) 4 Hafif yaralanma ve sıyrıklarda yaranın temizlenmesi için antiseptik solüsyon kullanılır.
(D) 5 Yardıma ihtiyacı olan yaralı bir insana yardım etmek, 112 Acil Yardım Merkezini aramak ve görevliler gelene kadar yanında beklemek yasal bir zorunluluktur.
(D) 6 Yaralanma, bayılma, nefes alamama veya hastalanma gibi durumlarda hemen 112 Acil Yardım Merkezini aramalıyız.
(Y) 7 112 Acil Yardım Merkezini arayan kişi kendi adını ve telefon numarasını söylemek zorunda değildir.
(D) 8 Trafik kazalarında en fazla yapılan hata yaralıyı hemen sağlık kuruluşuna götürmeye çalışmaktır.
(D) 9 Kırık ve çıkıklarda yaralıyı hareket ettirmeye çalışmak büyük bir hatadır.
(D) 10 Antiseptik solüsyon bulunmuyorsa yara çevresini su ve sabun ile temizledikten sonra pansuman malzemeleri ile kurutup, steril sargı bezi veya yara bandı ile kapatabiliriz.
(D) 11 Sıyrık, bere, çürük, ezik gibi hafif yaralanmalarda ilk yardım eğitimi almadan da basit müdahaleleri kendimiz yapabiliriz.
(D) 12 Solunum yolunda hava girişini tamamen engelleyen yabancı cisim tıkanıklığı varsa hasta ayakta ya da oturur pozisyonda iken sırtına 5 – 7 kez vurulur.
(D) 13 Küçük çocukların boğazlarına kaçabilecek oyuncaklar ile oynatılmaması önemli bir güvenlik önlemidir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

B – Aşağıdaki fotoğrafları ilgili kavramlar ile eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

C – Doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. İlk yardım çantası bulundurulması zorunlu olmayan araç hangisidir?
Cevap: C) Bisiklet

2. Açık yara üzerine koyulabilen ilk yardım malzemesi hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: B) Hidrofil gaz steril

3. Gerekli durumlarda 112 Acil Yardım Merkezini arayarak yardım çağırmak için hangisi söylenemez?
Cevap: C) 18 yaşından büyükler yapmalıdır

4. ilk yardım ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) İlaç kullanılır.

5. Solunumun bir dakika durması aşağıdakilerden hangisine sebep olabilir?
Cevap: A) Kalp atışında düzensizlik görülmeye başlar

6. Aşağıdaki malzemelerden hangisi ilk yardım çantasında bulunmaz?
Cevap: C) Tırnak makası

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 13-15. Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

D – Aşağıdaki cümleleri verilen sözcük veya sözcük gruplarını kullanarak tamamlayınız
Cevap:

1. Otomobil, otobüs, minibüs, kamyon ve kamyonet gibi motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur.
2. İlk yardımcı tarafından yaralıya mikrop bulaşmasını önlemek için tıbbi eldiven  kullanılmalıdır.
3. Gerekli hâllerde 112 Acil Yardım Merkezini arayarak yardım istemek vatandaşlık görevidir.
4. 112 Acil Yardım Merkezini arayarak yardım çağıran kişi olay yerini doğru tarif etmeli, biliyorsa açık adresini vermelidir.
5. 112 Acil Yardım Merkezinin gereksiz yere aranması, kasıtlı olarak yanlış bilgi verilmesi ceza gerektiren bir suçtur.
6. İlk yardım uygulayan kişiye .ilk yardımcı denir.
7. Hasta ve yaralıya ilk yardım eğitimi almış olan kişiler müdahale etmelidir.
8. Yaralıya yapılan yanlış müdahale yaralının sağlık durumunun kötüye gitmesine neden olur.
9. Sıyrık, bere, çürük gibi yaralara hafif yaralar denir.
10. İlk yardım uygulamalarında hastaya zarar vermemek öncelikli amaçtır.
11. Hafif yaralanan kişi arkadaşlarından, aile büyüklerinden ve öğretmeninden yardım  istemelidir.
12. Solunum hayati bir fonksiyondur

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.