Anasayfa
Ara Bul
9 Eylül 2021, 21:12
Zulal2
Üye

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 39-40-41. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 39-40-41. Sayfa MEB Yayınları TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

(1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız.)

Soru: 1. Okumak nedir?
Cevap :Tutkulu bir eylemdir

Soru: 2. Öykü sizinle ne zaman bağ kurar?
Cevap: Tüm bedeninizle, ruhunuzla, hislerinizle okursanız bağ kurar.

Soru: 3. Öyküyü nasıl okumalıyız?
Cevap: Hislerimizle, ruhumuzla

Soru: 4. Metinle ilgili iki soru yazıp cevaplayınız.
Cevap:  Metne göre gitmek kelimesini nasıl ifade edebilirsiniz?

Uzaklaşmak ,ayrılmak

Soru: Metne göre yazıyı ne zenginleştirir?

Cevap:  Sözcükleri etkin kullanmak

Soru: 5. Metne uygun başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Tutkulu okumak

Soru: 6. Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap: Konusu= Okurken nasıl etkili okuyabileceğimizden bahsedilmiş

Ana fikri= Okumak tutkulu bir eylemdir

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

Soru: 7. a. Noktayı uygun yerlerde kullanınız.
Cevap: Koşu yarışında 1.geldim.

11.03.2009 tarihinde Denizli´de doğdum.

Prof.Dr.Gazi Yaşargil epilepsi ve beyin

tümörünü kendi bulduğu yöntemlerle

tedavi etmiştir.

Dersimiz 08.50´de başlıyor.

Soru: b. Virgülü uygun yerlerde kullanınız.
Cevap: Kitapçı, adamı çağırdı.

Kütüphanelerde kurslar,yarışmalar,

etkinlikler de düzenlenir.

Sınıfa masa ,sıra,dolap,getirildi.

 

Soru: 8. Sembollerin anlamlarını yazınız.
Cevap: ilk sembol=7 yaş üzeri  2.sembol= 18 yaş üzeri 3.sembol=Genel izleyici

Soru: 9. Sesteş (eş sesli) kelimeleri farklı anlamlarıyla birer cümlede kullanınız.
Cevap:BAĞ= Akrabalarımızla bağımızı koparmadık.

Yazın bağa üzüm toplamak için teyzemlere gittim.

DİK=   Yanan ağaçların yerine fidanlar dikildi.

Caminin yolları dik olduğu için çok zorlanıyordu.

EK= Saksıya aloevera bitkisi ekti.

Gereken bilgiler ekte verilmiştir.

 

Soru: 10. Paragrafları ait olduğu bölümle eşleştiriniz.
Cevap: 1=giriş

2=gelişme

3=sonuç

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

Soru: 11. “Konuşan Kitap” metni ile aşağıdaki metni tür bakımından karşılaştırınız.
Cevap:Konuşan kitap=Bilgilendirici metin

Kitap=Şiir

Soru: 12. Cümlelerde yer alan gerçek ifadelerin başına “G”, hayal ürünü ifadelerin başına “H” yazınız.
Cevap: 1=Hayal

2=Hayal

3=Gerçek

4=Gerçek

5=Hayal

6=Gerçek

Soru: 13. Kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?
Cevap:a.ozan b.öykü c.dize  d.kitap      cevap= d.kitap

Soru: 14. Grafik bir okulda düzenlenen müzik kurslarının ders saatlerini gösteriyor. Buna göre en fazla tercih edilen iki kurs hangileridir?
Cevap:a.gitar-keman

b.flüt-saz

c.keman-saz

d.piyano-saz                                 cevap=c. keman saz

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.