Anasayfa
Ara Bul
10 Eylül 2021, 1:51

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 228-229. Sayfa MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227-228-229. Cevapları MEB Yayınları TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.)

Soru: 1. Biniciliği diğer sporlardan ayıran en büyük özellik nedir?
Cevap : Biniciliği diğer sporlardan ayıran en büyük özellik insanın başka bir canlıyla ortaklaşa yaptığı tek spor olmasıdır.

Soru: 2. Biniciliğin ekip üyelerini yazınız.
Cevap : Biniciliğin ekip üyeleri; binici, at, antrenör, atın bakıcısı, seyis ve nalbanttır.

Soru: 3. Günümüzde atlar genellikle ne amaçla yetiştiriliyor?
Cevap : Günümüzde sportif amaç ile yetiştirilmeye başlanmıştır.

Soru: 4. Atlar ne ile beslenirler?
Cevap : Atlar ot, yulaf, saman ve kepek ile beslenmektedir.

Soru: 5. Cümleleri anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap :

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 6. Cümlelerde “de” ve “ki” bağlaçlarının yazımı doğru ise ( D ) yanlış ise ( Y )
yazınız.
Cevap :

(D) Biz de içinde hangi vitamin olduğunu bilmeye çalışıyorduk.
(Y) Demekki bundanmış.
(Y) E vitaminide yediğimiz yemeklerdeki ay çiçek ve yer fıstığı gibi gıdalarda bulunur.
(Y) Ne ilginç, birde K vitamini varmış.
(D) Spor yap ki sağlıklı kal.

Soru: 7. Cümleleri romen rakamlarıyla oluş sırasına göre sıralayınız.
Cevap :

(3) Bu mevsimlerde havanın değişken olmasından ne giyeceğime karar veremiyorum.
(1) İlkbahar ve sonbahar mevsimi benim için hastalık mevsimleridir.
(2) Halbuki herkes kış mevsiminin hastalık mevsimi olduğuna inanır.
(4) Ama kış mevsiminde yiyeceklerime ve giyinmeme dikkat ederek hasta olmuyorum.

Soru: 8. Kısaltmalara uygun ekler getiriniz.
Cevap :

TEMA’nın doğa için yaptığı çalışmalar yararlı.
LÖSEV’e destek veriyorum.

Soru: 9. Paragraf hangi çıkarıma örnektir?
Okul dönemindeki çocukların bir kısmında beslenme bozukluklarına rastlandığını öğrenmiştik. Bunlar, fazla kilo; aşırı beslenme şeklinde olduğu gibi iştahsızlık, zayıflama, bazı hastalıklara yakalanma şeklinde de ortaya çıkıyormuş.
Cevap : B

a. neden- sonuç b. örneklendirme c. karşılaştırma d. benzetme

Soru: 10. Cümlelerin hangisinde kısaltmalara gelen ekler yanlış yazılmıştır?
Cevap : B

a. Arabanın hızı 100 km’yi geçince hepimiz korktuk.
b. Dün TV’da geleneklerimizle ilgili program izledim.
c. Okulumuzdan bir arkadaşımız ilginç projesiyle TÜBİTAK’tan ödül aldı.
d. Hale İng.’yi çok iyi konuşuyor.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.