Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 14:35 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-154-155-156-157. Cevapları MEB Yayınları

Evini Arayan Ardıç Tohumu Metni Cevapları

5. TEMA DOĞA VE EVREN: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 152-153-154-155-156-157. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ağaçlar hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Ağaçlar, bizlere oksijen veren bitkilerdir.

2. Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi nasıl etkiler?
Cevap: Canlıların yaşam alanları yok olur ve nesillerinin tükenmesine sebep olur. Aynı zaman da bizlerin oksijen ihtiyacını karşılamamız çok zor olur.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

filiz

Tahminim: Ağacın ilk çıkan hali
Anlamı : Yeni oluşan dal ya da yaprak parçası
Cümlem: Fasulyeler ilk filizini verdi.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 48-50-51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

kök

Tahminim: Bitkilerin topraktaki kısmı
Anlamı : Büyüyen bitkilerin topraktaki yerleri.
Cümlem: Ağaçların kökleri çok sağlam olurmuş.


yayvan

Tahminim: Geniş ve kısa olan.
Anlamı : Geniş ve kısa boylu olan.
Cümlem: Yayvan olan bitkiler güzel olur.


3. ETKİNLİK

Metnin hikâye unsurlarını belirleyiniz.

YER: İstanbul- Çengelköy
ZAMAN: Geçmiş zaman.
KİŞİ/VARLIK KADROSU: Ardıç tohumu, ardıç kuşu, çınar ağacı
OLAY: Ardıç tohumunun yaşlı olan bir çınar ağacı ile tanışması.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Ardıç tohumu nasıl çoğalmaktadır?
Cevap: Ardıç kuşlarının midesinde öğütülüp bırakılması ile çoğalmaktadır.

2. Ardıç kuşu, ardıç tohumunu nereye bırakmıştır?
Cevap: deniz kenarına, İstanbul Çengelköy’e bırakmıştır.

3. Çınar ağacı kaç yaşındadır?
Cevap: Çınar ağacı 800 yaşındadır.

4. Çınar ağacının bulunduğu yere neden Çınaraltı adı verilmiştir?
Cevap: Orada olan insanalar ağaca alışıp onun altında serinledikleri için  artık çınaraltı demeye başlamışlardır. Bundan dolayı çınaraltı denmektedir.


5. ETKİNLİK

Metinde geçen ardıç ağacı ile ulu çınarın fiziksel özelliklerini karşılaştırınız.

ARDIÇ AĞACI: 3-15 metre arası boy
ULU ÇINAR: 30-35 metre arası boy.


6. ETKİNLİK

Metnin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap:

  • Ardıç Ağacının Arkadaşlığı
  • Ardıç Tohumu ve Çınar Ağacı
Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138-140-141-142-143-144-145. Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Metindeki görseller ağaçların hangi özelliklerini yansıtıyor?
Cevap: Ağaçların fiziksel özelliklerini göstermektedir.


8. ETKİNLİK

Siz bir ağaç olsaydınız size nasıl davranılmasını isterdiniz? Konuşmalarınızda yeni öğrendiğiniz kelimeleri anlamlarına uygun kullanmaya özen gösteriniz.
Cevap: Ben ağaç olsaydım çınar ağacı gibi altımda serinlemelerini ama bana zarar vermemelerini isterdim. Gövdeme isimlerini yazmalarını, üzerimdeki kabukları çıkarmalarını istemezdim.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları

9. ETKİNLİK

a. Sayıların yazımı ile ilgili kuralları örnekleriyle eşleştiriniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları

b. Siz de sayıların yazımı ile ilgili cümleler yazınız.
Cevap:

  1. Ablam yirmi yaşına girdi.
  2. Yarın 09.00’da sınavım var.
  3. Bu yıl kardeşim dokuzuncu sınıfa geçti
  4. Dokuza çeyrek kala program var.

10. ETKİNLİK

Sembolleri anlamlarıyla eşleştiriniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

11. ETKİNLİK

Şiiri kendi yazı stilinize göre yazınız.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Türkiye’deki su kaynaklarını araştırınız.
Cevap: Türkiye’de göller, barajlar, nehirler, akarsular, denizler ve tatlı su kaynakları gibi su kaynakları bulunmaktadır. Bunların bazıları şunlardır:

  • Akdeniz
  • Karadeniz
  • Ege Denizi
  • Marmara Denizi
  • Tuz Gölü
  • Van Gölü
  • Keban Barajı
  • Atatürk Barajı
  • Ilısu Barajı

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.