Anasayfa Kitap Cevapları
20 Aralık 2021, 1:49 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 163-164-165. Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 163-164-165. Sayfa MEB Yayınları 5. Tema Sonu Değerlendirme Soruları

5. Tema Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.)

Soru: 1. Renkler nasıl oluşur?
Cevap: Belirli dalga boylarındaki ışığı yaymaları ve yansıtmaları ile oluşur.


Soru: 2. Hangi hayvan morötesi ışınımı görebilir?
Cevap: Yırtıcı kuş olan kerkenez morötesi ışınımı görebilir


Soru: 3. Işık, dünya ile güneş arasındaki mesafeyi ne kadar sürede alır?
Cevap: 150 milyon kilometreyi yalnızca sekiz saniyede kat eder


Soru: 4. a. Metinde geçen bir örneklendirme cümlesi yazınız.
Cevap: Örneğin; bir yaprak yeşil ışığı yansıttığı ve diğer renklerdeki ışığı emdiği için bize yeşil görünür

Soru: b. Metinde geçen bir neden-sonuç cümlesi yazınız.
Cevap: Gökkuşağı güneş ışığının yağmur damlacıklarından geçerken renklerine ayrışması ile oluşur.


Soru: 5. Metinde geçen altı çizili kelimeleri anlamına uygun birer cümlede kullanınız.
Cevap:

  • Onunla hiçbir zaman buluşmayacağım. Yani ilişkimi keseceğim.
  • Ders çalış böylece sınıf birincisi olursun

Soru: 6. Verilen cümlelerde noktalama işaretlerinin kullanımı doğru ise ( D ) yanlış
ise ( Y ) koyunuz.
Cevap:

(Y) En çok gezmek istediğim yerler şunlardır. sahil, orman…
(D) Bugün, Anadolu’da kavak kelimesiyle türetilmiş yer isimleri: Aynalıka-
vak, Kavaklar, Uzun Kavak …
(Y) Bana kendini tanıtır mısın?
— Memnuniyetle efendim, dedi. Başladı tanıtmaya.
— Adım, soyadım, Akdeniz.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 7. a. Sayıları harflerle yazınız.
Cevap:

09.05: Dokuzu beş geçe
475: Dört yüz yetmiş beş
14 gün: On dört gün
3. sınıf: Üçüncü sınıf


Soru: b. Sayıları romen rakamlarıyla yazınız.
Cevap:

İkinci cilt: II. cilt
Yirminci yüzyıl: XX. yüzyıl


Soru: 8. Cümlelerdeki boşluklara yay ayraç içindeki kelimeleri pekiştirmeli kelime
olarak yazınız.
Cevap:

Bu ışık masmavi (mavi)
Gökyüzü pasparlak (parlak)
Başaklar sapsarı parlıyordu. (sarı)


Soru: 9. Paragrafa en uygun başlık hangisi olabilir?
Cevap: d. Çevre kirliliği


Soru: 10. Hikâye haritasında hangi hikâye unsuru yanlış belirtilmiştir?
Cevap: b. yer


Soru: 11. Cümlelerin hangisinde “ki” bağlacı doğru yazılmıştır?
Cevap: d. Güneş öyle bir yıldızdır ki…

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.